Hoppa till innehållet
Läcker grisgryta med myskpumpa och curry

Läcker grisgryta med myskpumpa och curry

Snabba filéstrimlor av lantgris 300 g

4

20min tillagningstid | 30min total tid

Lätt

Den här enkla och mycket goda curryn med pumpa och gris går snabbt att tillaga, smakar gott för hela familjen och är dessutom mycket prisvärd. Alla nödvändiga ingredienser för fyra personer för mindre än 10 euro! Den söta och fylliga substansen av höstens myskpumpa smakar fantastiskt i en mjuk kokoscurrysås. Du kommer enkelt undan när du använder Snellmans snabba filéstrimlor, stressen minskar i vardagen när maten är på bordet på ca. 30 minuter! Det är receptet är framtaget av webbplatsen  Satokausi.fi.

Ingredienser

Dessutom
  • 3 dl ris
  • 0.7 tsk salt

Instruktioner

Koka riset enligt förpackningens instruktioner.

Förbered grönsakerna. Skala och dela myskpumpan, ta även bort fröna. Skär pumpan i tärningar. Hacka lök, vitlök, chili och ingefära.

Bryn Snellmans snabba filéstrimlor av lantgris i en skvätt olja i het panna i ca 2-3 minuter. Tillsätt currypastan och fräs ännu i några minuter. Tillsätt grönsakerna och fortsätt ännu en stund. Tillsätt kokosmjölk och salt.

Låt puttra under lock på låg värme i 10-15 minuter eller tills pumpabitarna är mjuka.

Servera tillsammans med det kokta riset.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 531 kJ / 127 kcal 2123 kJ / 507 kcal
Fett 5.5 g 22 g
- varav mättat fett 3.4 g 13.5 g
Kolhydrat 13.2 g 52.8 g
- varav sockerarter 1.5 g 5.9 g
Protein 5 g 22 g
Fiber 1.6 g 6.2 g
Salt 1 g 4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan