Lantgrisgryta från medelhavet
8
1h 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Lantgrisgryta
- 1 pkt Snellman Ytterfilé av lantgris ca 1,3 kg
- 1 Persillade-kryddblandning
Persillade-kryddblandning
- 1 schalottenlök
- 6 vitlökslyftor
- 1 dl färsk koriander, hackad
- 0.5 tsk salt
- 0.25 tsk svartpeppar
Marinaden
- 0.75 dl sojasås
- 2 msk persillade
Sås
- 4 dl grädde
- 2 msk citron saft
- 1 msk dijon- senap
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Inled med att förbereda Persillade-blandningen. Kör alla ingredienserna i en matberedare, eller använd en stavmixer. Målet är en jämn pasta. Gillar du inte koriander, går den bra att ersätta med bladpersilja.
Avlägsna eventuella hinnor från köttet. Gör marinad av soja och en del av persilladen, rulla runt köttet i marinaden och låt ta smak i en halv timme (ungefär).
Bryn filén snabbt på en varm stekpanna och lyft sen i en passligt stor ugnsform.
Tillsätt grädde, den sista marinaden och kryddblandningen i en stekpanna och låt koka upp. Häll den varma blandningen över köttbiten och grädda i 25 minuter i en 175-gradig ugn.
Lyft filén på en skärbräda och täck i folie. .
Kolla smaken på såsen en sista gång. Häll över i en kastrull och slutför mästerverket med citronsaft, senap och soja. Häll sen tillbaka i ugnsformen.
Skär tunna skivor av din filé och placera elegant tillbaka i ugnsformen. Servera med kokt ris eller gröna bönor samt en fräsch grönsallad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 220 g | |
---|---|---|
Energi | 925 kJ / 223 kcal | 2035 kJ / 490 kcal |
Fett | 17.2 g | 37.8 g |
- varav mättat fett | 8.8 g | 19.4 g |
Kolhydrat | 1.4 g | 3 g |
- varav sockerarter | 1 g | 2.2 g |
Protein | 16 g | 35 g |
Fiber | 0.3 g | 0.6 g |
Salt | 1.3 g | 2.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.