Kermainen korianteripossu
1h 30min
8
Helppo
Ainekset
Kermainen korianteripossu
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun ulkofilee n. 1,3 kg
- 1 kpl Persillade-yrttiseos
Persillade-yrttiseos
- 1 kpl salottisipulia
- 6 kpl valkosipulinkynttä
- 1 dl silputtua tuoretta korianteria
- 0.5 tl suolaa
- 0.25 tl mustapippuria
Marinadi
- 0.75 dl soijakastiketta
- 2 rkl Persillade
Kastike
- 4 dl kuohukermaa
- 2 rkl sitruunanmehua
- 1 rkl dijon sinappia
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
Tee ensin persillade-yrttiseos. Hienonna kaikki ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella tahnaksi. Mikäli et pidä korianterista, korvaa se miedommalla lehtipersiljalla.
Poista porsaan ulkofileestä mahdolliset kalvot. Tee soijakastikkeesta ja persilladesta marinadi, kierittele filee siinä ja anna maustua noin puoli tuntia.
Ruskista filee nopeasti kuumassa pannussa joka puolelta ja nosta filee sopivan kokoiseen uunivuokaan.
Lisää pannulle kerma, loput marinadista ja yrttiseoksesta. Kiehauta. Kaada kastike fileen ympärille uunivuokaan ja kypsennä fileetä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Nosta filee leikkuulaudalle ja peitä foliolla.
Tarkista kastikkeen maku, siirrä se kattilaan ja viimeistele se sitruunamehulla, sinapilla ja soijalla. Kaada takaisin uunivuokaan.
Viipaloi filee ja asettele viipaleet takaisin vuokaan kastikkeen päälle. Tarjoa keitetyn riisin tai vihreiden papujen ja vihersalaatin kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 220 g | |
---|---|---|
Energia | 925 kJ / 223 kcal | 2035 kJ / 490 kcal |
Rasva | 17.2 g | 37.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 8.8 g | 19.4 g |
Hiilihydraatit | 1.4 g | 3 g |
- josta sokereita | 1 g | 2.2 g |
Proteiini | 16 g | 35 g |
Ravintokuitu | 0.3 g | 0.6 g |
Suola | 1.3 g | 2.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.