Kermainen korianteripossu
Persillade-mausteseos juontaa juurensa ranskalaiseen ja kreikkalaiseen keittiöön. Suomalaisessa keittiössä toteutat itseäsi ja pääset Välimeren tunnelmiin yhdistämällä seoksen maailman suomalaisimman possun kanssa, ja sen mehukkaaseen extra ulkofileeseen.
5-6
Ainekset
-
- 850 g Maatiaispossun extra ulkofileetä
- Persillade-yrttiseos
-
- 1 kpl salottisipuli
- 4-6 kpl valkosipulinkynttä
- 1 dl silputtua korianteria (tai lehtipersiljaa)
- 0,5 tl suolaa
- 0,25 tl mustapippuria
- Marinadi
-
- 0,75 dl soijakastiketta
- 2 rkl persilladea
- Kastike
-
- 3-4 dl kuohukermaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl karkeaa dijonsinappia
- suolaa
- mustapippuria
- loput persillade-yrttiseoksesta
Kermainen korianteripossu — Ohje
-
- Tee ensin persillade-yrttiseos. Hienonna kaikki ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella tahnaksi. Mikäli et pidä korianterista, korvaa se miedommalla lehtipersiljalla.
- Poista porsaan ulkofileestä mahdolliset kalvot. Tee soijakastikkeesta ja persilladesta marinadi, kierittele filee siinä ja anna maustua noin puoli tuntia.
- Ruskista filee nopeasti kuumassa pannussa joka puolelta ja nosta filee sopivan kokoiseen uunivuokaan.
- Lisää pannulle kerma, loput marinadista ja yrttiseoksesta. Kiehauta. Kaada kastike fileen ympärille uunivuokaan ja kypsennä fileetä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Nosta filee leikkuulaudalle ja peitä foliolla.
- Tarkista kastikkeen maku, siirrä se kattilaan ja viimeistele se sitruunamehulla, sinapilla ja soijalla. Kaada takaisin uunivuokaan.
- Viipaloi filee ja asettele viipaleet takaisin vuokaan kastikkeen päälle. Tarjoa keitetyn riisin tai vihreiden papujen ja vihersalaatin kanssa.
“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”
Robert, tuotekehittäjä