Kermainen korianteripossu

Kermainen korianteripossu

Persillade-mausteseos juontaa juurensa ranskalaiseen ja kreikkalaiseen keittiöön. Suomalaisessa keittiössä toteutat itseäsi ja pääset Välimeren tunnelmiin yhdistämällä seoksen maailman suomalaisimman possun kanssa, ja sen mehukkaaseen extra ulkofileeseen.

5-6

Ainekset

  • 850 g Maatiaispossun extra ulkofileetä
Persillade-yrttiseos
  • 1 kpl salottisipuli
  • 4-6 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 dl silputtua korianteria (tai lehtipersiljaa)
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl mustapippuria
Marinadi
  • 0,75 dl soijakastiketta
  • 2 rkl persilladea
Kastike
  • 3-4 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl karkeaa dijonsinappia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • loput persillade-yrttiseoksesta

Kermainen korianteripossu — Ohje

  1. Tee ensin persillade-yrttiseos. Hienonna kaikki ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella tahnaksi. Mikäli et pidä korianterista, korvaa se miedommalla lehtipersiljalla.
  2. Poista porsaan ulkofileestä mahdolliset kalvot. Tee soijakastikkeesta ja persilladesta marinadi, kierittele filee siinä ja anna maustua noin puoli tuntia.
  3. Ruskista filee nopeasti kuumassa pannussa joka puolelta ja nosta filee sopivan kokoiseen uunivuokaan.
  4. Lisää pannulle kerma, loput marinadista ja yrttiseoksesta. Kiehauta. Kaada kastike fileen ympärille uunivuokaan ja kypsennä fileetä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  5. Nosta filee leikkuulaudalle ja peitä foliolla.
  6. Tarkista kastikkeen maku, siirrä se kattilaan ja viimeistele se sitruunamehulla, sinapilla ja soijalla. Kaada takaisin uunivuokaan.
  7. Viipaloi filee ja asettele viipaleet takaisin vuokaan kastikkeen päälle. Tarjoa keitetyn riisin tai vihreiden papujen ja vihersalaatin kanssa.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit