Lantkorvgryta
4
1h 30min tillagningstid + 1h 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Lantkorvgryta
- 2 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
- 1 kg söt potatis
- 2 lök
- 4 vitlökslyftor
- 1 ct körsbärstomat
- 3 msk finhackade färsk timjan
- 2 msk honung
- 2 tsk salt
- 1 svartpeppar
- 3 msk olivolja
Instruktioner
Skala och skiva sötpotatisen. Skär löken i klyftor och hacka vitlöksklyftorna.
Lägg sötpotatisen och löken i en stor ugnsform. Lägg med körsbärstomaterna, örterna, honung, salt, svartpeppar och olja. Blanda ingredienserna väl. Ställ formen i ugnen på 200 grader i 25 minuter.
Gör hack i korvarna och lägga dem i ugnsformen. Låt stå i ugnen i 20-25 minuter, eller tills grönsakerna är färdiga och korvarna har fått färg.
Servera tillsammans med bröd.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 420 g | |
---|---|---|
Energi | 691 kJ / 166 kcal | 2903 kJ / 696 kcal |
Fett | 9.8 g | 41.3 g |
- varav mättat fett | 3.1 g | 12.8 g |
Kolhydrat | 13.2 g | 55.3 g |
- varav sockerarter | 5.5 g | 23.3 g |
Protein | 5 g | 22 g |
Fiber | 2.2 g | 9.4 g |
Salt | 1.4 g | 5.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.