Makkaravuoka
4
1t 30min työaika | 1t 30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Makkaravuoka
- 2 kpl Snellman All Natural Chorizo grillimakkara 230 g
- 1 kg bataattia
- 2 kpl sipulia
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl rasia kirsikkatomaatteja
- 3 rkl silputtua timjamia
- 2 rkl hunajaa
- 2 tl suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 3 rkl oliiviöljyä
Ohje
Kuori bataatit, viipaloi ne. Lohko sipulit, hienonna valkosipulinkynnet.
Laita bataatti- ja sipulilohkot isohkoon uunivuokaan. Sekoita joukkoon kirsikkatomaatit, yrttisilppua, hunaja, suola, mustapippuri ja öljy. Kääntele ainekset hyvin sekaisin.
Laita vuoka 200 asteiseen uuniin 25 minuutiksi.
Paloittele tai viiltele makkarat. Lisää makkarat kasvisten päälle uunivuokaan.
Jatka kypsentämistä vielä 20-25 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä ja makkarat saaneet väriä.
Tarjoa tuoreen leivän kanssa.
Vinkki!
Kokeile myös kunnon nakkivuoka -reseptiä sekä lenkki-munakoisovuokaa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 420 g | |
---|---|---|
Energia | 691 kJ / 166 kcal | 2903 kJ / 696 kcal |
Rasva | 9.8 g | 41.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.1 g | 12.8 g |
Hiilihydraatit | 13.2 g | 55.3 g |
- josta sokereita | 5.5 g | 23.3 g |
Proteiini | 5 g | 22 g |
Ravintokuitu | 2.2 g | 9.4 g |
Suola | 1.4 g | 5.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.