LCHF-leverbiffar
30min
3
Lätt
Nämä karppaajan maksapihvit ovat loistava ja terveellinen vaihtoehto arkiruoaksi. Makua pihveihin tuo perinteiset raaka-aineet; naudan maksa, sipuli, kerma ja kananmuna. Usein maksapihvit sisältävät perunaa, mutta tässä reseptissä se on korvattu lantulla. Voit myös halutessasi jättää lantun pois. Parhaan lopputuloksen saamiseksi maksapihvien paistaminen kannattaa tehdä voissa pannulla.
Ingredienser
LCHF-leverbiffar
- 400 g Snellman Nötlever i bit ca 500 g
- 1 lök
- 0.5 kålrot
- 2 ägg
- 0.5 dl grädde
- 0.5 tsk vitpeppar
- 0.5 tsk salt
- 1 msk smör
Instruktioner
Om du har en hel leverbit kan du mala den i hushållsassistenten.
Ta en bit kålrot, skala löken och riv dessa på ett rivjärn.
Blanda alla ingredienserna och stek i smör.
Detta recept kan du väl göra utan kålrot, men då är leversmaken ganska stark.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 675 kJ / 162 kcal | 1351 kJ / 323 kcal |
Fett | 8.5 g | 17 g |
- varav mättat fett | 3.1 g | 6.3 g |
Kolhydrat | 5.8 g | 11.5 g |
- varav sockerarter | 2.3 g | 4.6 g |
Protein | 15 g | 30 g |
Fiber | 0.9 g | 1.8 g |
Salt | 0.7 g | 1.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.