Siirry sisältöön
Maksapihvit karppaajan tapaan

Maksapihvit karppaajan tapaan

Naudan maksapala n. 500 g

3

30min työaika | 30min kokonaisaika

Helppo

Nämä karppaajan maksapihvit ovat loistava ja terveellinen vaihtoehto arkiruoaksi. Makua pihveihin tuo perinteiset raaka-aineet; naudan maksa, sipuli, kerma ja kananmuna. Usein maksapihvit sisältävät perunaa, mutta tässä reseptissä se on korvattu lantulla. Voit myös halutessasi jättää lantun pois. Parhaan lopputuloksen saamiseksi maksapihvien paistaminen kannattaa tehdä voissa pannulla.

Ainekset

Maksapihvit karppaajan tapaan

Ohje

Jos sinulla on kokonainen maksapala voit jauhaa sen monitoimikoneen vetsiosalla.

Leikkaa pala lanttua ja kuori sipuli, raasta.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista voissa pannulla.

Vinkki!

Tämä resepti onnistuu hyvin ilman lanttua, mutta silloin maksan maku on todella vahva.

Mikäli maksaruoat kiinnostavat, katso myös herkulliset jauhemaksapihvit sekä jauhelihalla höystetyt jauhemaksapihvit. Testaa myös maukasta grillattua naudanmaksaa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 200 g
Energia 675 kJ / 162 kcal 1351 kJ / 323 kcal
Rasva 8.5 g 17 g
- josta tyydyttynyttä 3.1 g 6.3 g
Hiilihydraatit 5.8 g 11.5 g
- josta sokereita 2.3 g 4.6 g
Proteiini 15 g 30 g
Ravintokuitu 0.9 g 1.8 g
Suola 0.7 g 1.4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle