Limemarinad åt kött
5min
1
Lätt
En god limemarinad åt kött.
Ingredienser
Limemarinad åt kött
- 1 dl olivolja
- 1 vitlökslyftor, krossade
- 1 lime saft
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 1 tsk hel rosépeppar
- 1 några nypor salt
Instruktioner
Blanda ingredienserna och låt köttet marineras i flera timmar, gärna över natten.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 220 g | |
---|---|---|
Energi | 1638 kJ / 397 kcal | 3603 kJ / 874 kcal |
Fett | 41 g | 90.1 g |
- varav mättat fett | 5.7 g | 12.6 g |
Kolhydrat | 7.1 g | 15.5 g |
- varav sockerarter | 6.4 g | 14.2 g |
Protein | 0 g | 1 g |
Fiber | 0.3 g | 0.6 g |
Salt | 0.9 g | 1.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.