Hoppa till innehållet
Mac & cheese & köttbullar

Mac & cheese & köttbullar

Riktiga köttbullar 300 g

1h 5min (varav 5min aktiv)

6

Lätt

Testat den traditionella makaronilådans amerikanska "kusin" ännu? En busenkel mac & cheese gör nästan sig själv med bara några enkla ingredienser - Snellmans köttbullar, makaroner samt cheddar- och mozzarellaost. En timme i ugnen och voilà; maten är färdig!

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Riktiga köttbullar 300 g
  • 1 påse makaroner (400 g)
  • 150 g riven mozzarellaost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 l lättmjölk
  • 1 msk olja
  • 2 msk färska örter
  • 150 g riven cheddarost

Instruktioner

Smörj in en ugnsform med olja som är ungefär 25 x 30 cm.

Fyll formen med makaroner, riven ost, salt, lökpulver, paprikapulver och svartpeppar. Rör om och häll i mjölken. Täck med folie.

Stek i en 200-gradig ugn i ca. 50 minuter. Rör om och lägg i köttbullarna överst och håll kvar i ugnen i ytterligare 15–20 minuter.

Toppa din färdiga rätt med finhackade örter.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 320 g
Energi 874 kJ / 209 kcal 2797 kJ / 669 kcal
Fett 10.5 g 33.8 g
- varav mättat fett 4.8 g 15.4 g
Kolhydrat 17.5 g 55.9 g
- varav sockerarter 2.7 g 8.7 g
Protein 10 g 33 g
Fiber 1 g 3.3 g
Salt 0.8 g 2.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan