Mac & cheese & köttbullar
1h 5min (varav 5min aktiv)
6
Lätt
Testat den traditionella makaronilådans amerikanska "kusin" ännu? En busenkel mac & cheese gör nästan sig själv med bara några enkla ingredienser - Snellmans köttbullar, makaroner samt cheddar- och mozzarellaost. En timme i ugnen och voilà; maten är färdig!
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Riktiga köttbullar 300 g
- 1 påse makaroner (400 g)
- 150 g riven mozzarellaost
- 1 tsk salt
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 1 l lättmjölk
- 1 msk olja
- 2 msk färska örter
- 150 g riven cheddarost
Instruktioner
Smörj in en ugnsform med olja som är ungefär 25 x 30 cm.
Fyll formen med makaroner, riven ost, salt, lökpulver, paprikapulver och svartpeppar. Rör om och häll i mjölken. Täck med folie.
Stek i en 200-gradig ugn i ca. 50 minuter. Rör om och lägg i köttbullarna överst och håll kvar i ugnen i ytterligare 15–20 minuter.
Toppa din färdiga rätt med finhackade örter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 320 g | |
---|---|---|
Energi | 874 kJ / 209 kcal | 2797 kJ / 669 kcal |
Fett | 10.5 g | 33.8 g |
- varav mättat fett | 4.8 g | 15.4 g |
Kolhydrat | 17.5 g | 55.9 g |
- varav sockerarter | 2.7 g | 8.7 g |
Protein | 10 g | 33 g |
Fiber | 1 g | 3.3 g |
Salt | 0.8 g | 2.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.