Majsribs och mjuka tacos med söt chiligris
4
30min total tid
Lätt
Ingredienser
Majsribs
- 4 färsk majs
- 0.5 dl rypsolja
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk vitlökspulver
Tomatsallad
- 4 tomat
- 1 vitlökslyftor
- 0.5 röd chili
- 1 rödlök
- 1 msk lime saft
- 1 tsk socker
- 0.5 tsk salt
- 0.5 kruka koriander
Limemajonnäs
- 1 tsk riven limeskal
- 1 msk lime saft
- 1 dl majonnäs
- 1 några nypor salt
Dessutom
- 1 pkt Snellman Sweet chili filébiff av lantgris 460 g
- 8 tortillaskal av majs
Instruktioner
Tillred dina majsribs. Skala bort det gröna skalet och skär på längden i fyra bitar, akta fingrarna eftersom skärningen kräver en del styrka. Rör ihop marinaden och pensla in rejält.
Sväng med den skurna sidan uppåt och grädda i 225-gradig ugn i 15-20 minuter.
Skär kuber av tomaterna och sätt i en skål. Hacka ner chili, vitlök, rödlök och koriander. Krydda med socker, salt och saft från en lime. Rör om och ställ till sidan.
Sleva majonnäsen i en skål. Häll upp skal och saft från en lime, smaka av och krydda vid behov med lite salt.
Stek dina filébiffar på panna tills de får en fin yta. Tranchera upp i små skivor.
Värm tortillas snabbt på panna och fyll plättarna med sallad, majonnäs och kött och avnjut tillsammans med majsribs.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 550 g | |
---|---|---|
Energi | 552 kJ / 132 kcal | 3037 kJ / 724 kcal |
Fett | 5.4 g | 29.6 g |
- varav mättat fett | 0.7 g | 4 g |
Kolhydrat | 15.1 g | 83.2 g |
- varav sockerarter | 3.5 g | 19.2 g |
Protein | 5 g | 30 g |
Fiber | 0.7 g | 3.8 g |
Salt | 0.6 g | 3.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.