Majsribs och mjuka tacos med söt chiligris

Maissiribsit ja pehmeät possutacot

Den perfekta fyllningen för tacoplättarna uppstår när en fräsch tomatsallad och limemajonnäs kompletteras med Snellmans grisfilébiffar med söt chili. Avnjut dessa med läckra majsribs, som får en härligt rökig paprikasmak via glasering och grillning.

Receptet är framtaget av Satokausi.fi.

4 30

Ingredienser

Majsribs
  • 4 st färsk majs
  • 0,5 dl rypsolja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk salt
Tomatsallad
  • 4 st röda tomater
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st röd chili
  • 1 st liten rödlök
  • 1 msk saft från en lime
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 kruka koriander
Limemajonnäs
  • 1 tsk rivet skal från en lime
  • 1 msk saft från en lime
  • 1 dl god majonnäs
  • en nypa salt
Dessutom
  • 1 pkt Snellmans grisfilébiffar med söt chili
  • 8 st tortillaskal av majs

Majsribs och mjuka tacos med söt chiligris — Gör så här

  1. Tillred dina majsribs. Skala bort det gröna skalet och skär på längden i fyra bitar, akta fingrarna eftersom skärningen kräver en del styrka. Rör ihop marinaden och pensla in rejält.
  2. Sväng med den skurna sidan uppåt och grädda i 225-gradig ugn i 15-20 minuter.
  3. Skär kuber av tomaterna och sätt i en skål. Hacka ner chili, vitlök, rödlök och koriander. Krydda med socker, salt och saft från en lime. Rör om och ställ till sidan.
  4. Sleva majonnäsen i en skål. Häll upp skal och saft från en lime, smaka av och krydda vid behov med lite salt.
  5. Stek dina filébiffar på panna tills de får en fin yta. Tranchera upp i små skivor.
  6. Värm tortillas snabbt på panna och fyll plättarna med sallad, majonnäs och kött och avnjut tillsammans med majsribs.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer