
Maissiribsit ja pehmeät possutacot
30min
4
Helppo
Ainekset
Maissiribsit
- 4 kpl tuoretta maissintähkää
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl valkosipulijauhetta
Tomaattisalaatti
- 4 kpl tomaattia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 kpl punaista chiliä
- 1 kpl punasipulia
- 1 rkl limen mehua
- 1 tl sokeria
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 kpl ruukkua korianteria
Limemajoneesi
- 1 tl raastettua limen kuorta
- 1 rkl limen mehua
- 1 dl majoneesia
- 1 kpl ripaus suolaa
Lisäksi
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun sweet chili fileepihvi 460 g
- 8 kpl maissitortillaa
Ohje
-
Valmista maissiribsit. Kuori maissien vihreät kuoret pois. Lohko maissintähkät pitkittäin neljään lohkoon. Varo sormiasi, tämä vaatii jonkin verran voimaa. Sekoita marinadin ainekset ja sivele sitä reippaasti maissien pintaan.
-
Käännä leikkuupinta ylöspäin ja paahda 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
-
Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja siirrä kulhoon. Hienonna joukkoon chili, valkosipulinkynsi, punasipuli ja korianteri. Mausta sokerilla, suolalla ja limetinmehulla. Sekoita ja siirrä sivuun odottamaan.
-
Lusikoi majoneesi kulhoon. Mittaa sekaan limetinmehu sekä raastettu kuori. Sekoita. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
-
Paista Snellman Maatiaispossun Sweet chili fileepihvit pannulla kypsäksi. Leikkaa siivuiksi.
-
Lämmitä maissitortillat nopeasti pannulla. Täytä letut ja nauti maissiribsien kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 550 g | |
---|---|---|
Energia | 552 kJ / 132 kcal | 3037 kJ / 724 kcal |
Rasva | 5.4 g | 29.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.7 g | 4 g |
Hiilihydraatit | 15.1 g | 83.2 g |
- josta sokereita | 3.5 g | 19.2 g |
Proteiini | 5 g | 30 g |
Ravintokuitu | 0.7 g | 3.8 g |
Suola | 0.6 g | 3.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.