Hoppa till innehållet
Maletköttsoppa

Maletköttsoppa

Malet kött av nöt 10 % 400 g

25min (varav 10min aktiv)

5

Lätt

Enkel och snabb köttsoppa är en vardagsklassiker som hela familjen uppskattar! Ett traditionellt recept som kombinerar kvalitetskött, potatis, palsternacka och lök till en läcker helhet. Lätt att tillreda och mättande att plocka fram även under hektiska dagar.

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Malet kött av nöt 10 % 400 g
  • 2 msk rypsolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 700 g fast potatis
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 lök
  • 1.5 l vatten
  • 1 buljongtärning
  • 0.5 kruka persilja

Instruktioner

Bryn köttfärsen i oljad panna. Krydda enkelt med salt och svartpeppar.

Tvätta, skala och tärna potatisen. Skala och tärna morötterna och palsternackan. Skala och finhacka löken.

Lägg köttfärsen i en kastrull. Tillsätt morötterna och löken i stekpannan och stek tills de fått lite färg. Lägg sedan över grönsakerna i kastrullen. Tillsätt potatisar, vatten och köttbuljongtärningen. Koka i ca. 15 minuter. Toppa soppan med hackad persilja före servering.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 500 g
Energi 242 kJ / 58 kcal 1212 kJ / 290 kcal
Fett 2.7 g 13.7 g
- varav mättat fett 0.8 g 3.8 g
Kolhydrat 4.4 g 21.9 g
- varav sockerarter 0.7 g 3.7 g
Protein 4 g 18 g
Fiber 0.6 g 3.2 g
Salt 0.3 g 1.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan