Medwurstmuffins
8
30min tillagningstid + 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Medwurstmuffins
- 125 g margarin
- 2 ägg
- 50 g Snellman Lätt medwurst 200 g
- 200 g gräddfil
- 50 g soltorkad tomat
- 2 dl emmental ost, riven
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 50 g Snellman Lätt Inhemsk medwurst 200 g
- 50 g soltorkad tomat
- 1 tsk pizzakrydda
- 2 dl emmental ost, riven
Instruktioner
Smält margarinet och låt det svalna. Vispar försiktigt ner ägg, salt och gräddfil. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner i smeten med en trägaffel. Tillsätt slutligen den finhackade medvursten samt finhackad soltorkad tomat. Smörj en muffinsplåt med 12 formar. Alternativt kan du även placera ut 12 stora muffinspappersformar på en ugnsplåt. Häll därefter smeten i formarna. Strö pizzakrydda och riven ost över. Grädda i 200 grader i 15 minuter. (Receptet räcker till 8 stora eller 12 små muffins.)
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 130 g | |
---|---|---|
Energi | 1572 kJ / 378 kcal | 2043 kJ / 492 kcal |
Fett | 28.1 g | 36.5 g |
- varav mättat fett | 13.5 g | 17.6 g |
Kolhydrat | 14.5 g | 18.8 g |
- varav sockerarter | 2.6 g | 3.4 g |
Protein | 17 g | 23 g |
Fiber | 1.1 g | 1.4 g |
Salt | 1.6 g | 2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.