Suolaiset muffinssit meetvurstilla

Suolaiset muffinssit meetvurstilla 1

Nämä suolaiset muffinssit ovat yksi meidän suosikeista mitä tulee innovatiivisempiin resepteihin. Näitä voi nauttia itsekseen, tarjoilla juhlapöydällä tai vaikkapa antaa lahjaksi kivassa korissa – suolaiset muffinssit ovat aina varma hitti. Meetvurstin sijaan suolaiset muffinssit voi täyttää esimerkiksi Herra Snellmanin kätevillä kinkkusuikaleilla.
Ohessa meidän resepti, jolla suolaiset muffinssit onnistuvat taatusti, kokeile ja ihastu! Hyvää ruokahalua!

8 30 min

Ainekset

  • 125 g margariinia
  • 2 kananmunaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 prk kermaviiliä (200 g)
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 50 g hienonnettua meetvurstia
  • 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 tl pizzamaustetta
  • 2 dl emmental juustoraastetta

Suolaiset muffinssit meetvurstilla — Ohje

  1. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vatkaa munat, suola ja kermaviili kevyesti joukkoon kierrevatkaimella.
  2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinaan puuhaarukalla varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi meetvurstirouhe ja huolellisesti valutetut, hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit.
  3. Voitele 12-vuokainen muffinipelti tai jaa isot, paperiset muffinivuoat uunipellille. Kaada taikina vuokiin. Ripottele päälle pizzamaustetta ja juustoraastetta.
  4. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  5. (Ohjeesta tulee 8 isoa tai 12 pientä muffinssia.)

Vinkki!

Snellman-Tuotekehittaja_Tore

“Meetvurstin valmistus täällä Pietarsaaressa aloitettiin jo 50-luvulla, joten kyllä tässä alkaa melkoisen pitkät perinteet olla. Tarkkaa käsityötähän tämä edelleen on, jotta saadaan maku kohdalleen ja rakenteesta tulee sopivan tasaista. Meidän meetvursteissa ei ole hevosenlihaa, vaan suomalaista nautaa ja possua. Savustukseen käytetään leppä- ja koivulastuja ja pitkä jälkikypsytys viimeistelee meetvurstin maun.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit