Medwurstmuffins

Suolaiset muffinssit meetvurstilla 1

Den salta godbiten, Medwurstmuffinsen, är en av Herr Snellmans favoriter när det kommer till innovativa rätter.

8 30 min

Ingredienser

  • 125 g margarin
  • 2 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g gräddfil
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g finhackad medwurst
  • 50 g soltorkade tomater
  • 1 tsk pizzakrydda
  • 2 dl riven emmentalost

Medwurstmuffins — Gör så här

  1. Smält margarinet och låt det svalna. Vispar försiktigt ner ägg, salt och gräddfil. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner i smeten med en trägaffel. Tillsätt slutligen den finhackade medvursten samt finhackad soltorkad tomat. Smörj en muffinsplåt med 12 formar. Alternativt kan du även placera ut 12 stora muffinspappersformar på en ugnsplåt. Häll därefter smeten i formarna. Strö pizzakrydda och riven ost över. Grädda i 200 grader i 15 minuter. (Receptet räcker till 8 stora eller 12 små muffins.)
Snellman-Tuotekehittaja_Ove

”Tillverkningen av medwurst inleddes här i Jakobstad redan på 50-talet, det är alltså frågan om en lång tradition. Det krävs fortfarande ett noggrant handarbete för att få till den rätta smaken och konsistensen. I våra medwurstar finns inget hästkött, endast finländsk nöt och gris. Till rökningen använder vi spån av al och björk och den långa mognadslagringen fulländar smaken i medwurstarna.”

Ove, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer