Medwurstsmörgås

Meetvurstileipä 1

Less is more. Förutom när det gäller medvurst och chark.

4 30 min

Ingredienser

  • 12 skivor Pepparmedwurst
  • 12 skivor Inhemsk medwurst
  • 1 stort lantbröd
  • 1 brk färskost
  • 1 vitmögelost
  • 1 saltgurka
  • 1 tomat
  • 1 kruka ekbladssallad

Medwurstsmörgås — Gör så här

  1. Skär brödet i två halvor, men inte helt ut till kanten. Bred färskost på båda delarna. Lägg salladsblad på underdelen av brödet. Lägg sedan på tomatskivor och saltgurka. Skiva vitmögelosten och rada ut skivorna. Rulla till sist ihop medvurstskivorna snyggt och lägg in dem i brödet.
  2. Du kan sedan skära upp brödet i lämpliga portionsbitar.
Snellman-Tuotekehittaja_Ove

”Tillverkningen av medwurst inleddes här i Jakobstad redan på 50-talet, det är alltså frågan om en lång tradition. Det krävs fortfarande ett noggrant handarbete för att få till den rätta smaken och konsistensen. I våra medwurstar finns inget hästkött, endast finländsk nöt och gris. Till rökningen använder vi spån av al och björk och den långa mognadslagringen fulländar smaken i medwurstarna.”

Ove, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer