Mellandags pasta carbonara

Välipäivien pasta carbonara

Den här klassikern fungerar utmärkt att tillaga på julskinksrester.

4

Ingredienser

  • 150 g tärnad julskinka
  • 1 lök
  • 4 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 pkt riven parmesanost (ca. 70 g)
  • olja för stekning
  • 1 knippa färsk oregano
  • svartpeppar från kvarn

Mellandags pasta carbonara — Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Finhacka löken och tärna skinkan till små bitar. Värm oljan i en stekpanna och tillsätt löken och skinkan. Stek tills löken är guldbrun och knaprig.
  2. Vispa upp äggen och matlagningsgrädden i en skål. Häll ur vattnet från färdig kokt pasta och blanda tillsammans med skinkan och löken på stekpannan. Tillsätt även
  3. ägg och gräddblandningen och den rivna parmesanosten. Blanda ingredienserna tills
  4. hela pastan är varm men var försiktig att inte värma upp för mycket så att äggen börjar stelna. Smaksätt med peppar och salt. Servera genast tillsammans med färska örter.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept