Mellandags pasta carbonara
20min
4
Lätt
Ingredienser
Mellandags pasta carbonara
- 300 g Tärnad julskinka
- 1 lök
- 4 ägg
- 1 dl matlagningsgrädde
- 70 g parmesan ost
- 0.5 msk olja för stekning
- 1 kruka oregano
- 1 svartpeppar från kvarn
- 400 g spaghetti
Instruktioner
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Finhacka löken. Värm oljan i en stekpanna och tillsätt löken och skinkan. Stek tills löken är guldbrun och knaprig.
Vispa upp äggen och matlagningsgrädden i en skål. Häll ur vattnet från färdig kokt pasta och blanda tillsammans med skinkan och löken på stekpannan. Tillsätt även ägg och gräddblandningen och den rivna parmesanosten.
Blanda ingredienserna tills hela pastan är varm men var försiktig att inte värma upp för mycket så att äggen börjar stelna. Smaksätt med peppar och salt. Servera genast tillsammans med färska örter.
hela pastan är varm men var försiktig att inte värma upp för mycket så att äggen börjar stelna. Smaksätt med peppar och salt. Servera genast tillsammans med färska örter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 890 kJ / 212 kcal | 2671 kJ / 635 kcal |
Fett | 6.3 g | 18.8 g |
- varav mättat fett | 3.9 g | 11.6 g |
Kolhydrat | 22.9 g | 68.8 g |
- varav sockerarter | 0.7 g | 2 g |
Protein | 15 g | 44 g |
Fiber | 1.4 g | 4.1 g |
Salt | 0.5 g | 1.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.