Mellandags pasta carbonara
Den här klassikern fungerar utmärkt att tillaga på julskinksrester.
4
Ingredienser
-
- 150 g tärnad julskinka (rester)
- 1 lök
- 4 ägg
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 pkt riven parmesanost (ca. 70 g)
- olja för stekning
- 1 knippa färsk oregano
- svartpeppar från kvarn
Mellandags pasta carbonara — Gör så här
-
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Finhacka löken och tärna den överblivna skinkan till små bitar. Värm oljan i en stekpanna och tillsätt löken och skinkan. Stek tills löken är guldbrun och knaprig.
- Vispa upp äggen och matlagningsgrädden i en skål. Häll ur vattnet från färdig kokt pasta och blanda tillsammans med skinkan och löken på stekpannan. Tillsätt även
- ägg och gräddblandningen och den rivna parmesanosten. Blanda ingredienserna tills
- hela pastan är varm men var försiktig att inte värma upp för mycket så att äggen börjar stelna. Smaksätt med peppar och salt. Servera genast tillsammans med färska örter.