Hoppa till innehållet
Mellandags pasta carbonara

Mellandags pasta carbonara

20min

4

Lätt

Den här klassikern fungerar utmärkt att tillaga på julskinksrester.

Ingredienser

Mellandags pasta carbonara
  • 300 g Tärnad julskinka
  • 1 lök
  • 4 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 70 g parmesan ost
  • 0.5 msk olja för stekning
  • 1 kruka oregano
  • 1 svartpeppar från kvarn
  • 400 g spaghetti

Instruktioner

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Finhacka löken. Värm oljan i en stekpanna och tillsätt löken och skinkan. Stek tills löken är guldbrun och knaprig.

Vispa upp äggen och matlagningsgrädden i en skål. Häll ur vattnet från färdig kokt pasta och blanda tillsammans med skinkan och löken på stekpannan. Tillsätt även ägg och gräddblandningen och den rivna parmesanosten.

Blanda ingredienserna tills hela pastan är varm men var försiktig att inte värma upp för mycket så att äggen börjar stelna. Smaksätt med peppar och salt. Servera genast tillsammans med färska örter.

hela pastan är varm men var försiktig att inte värma upp för mycket så att äggen börjar stelna. Smaksätt med peppar och salt. Servera genast tillsammans med färska örter.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 890 kJ / 212 kcal 2671 kJ / 635 kcal
Fett 6.3 g 18.8 g
- varav mättat fett 3.9 g 11.6 g
Kolhydrat 22.9 g 68.8 g
- varav sockerarter 0.7 g 2 g
Protein 15 g 44 g
Fiber 1.4 g 4.1 g
Salt 0.5 g 1.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan