Välipäivien pasta carbonara

Välipäivien pasta carbonara

Pasta tuo mukavaa vaihtelua perinteisiin jouluruokiin ja tämä klassikko toimii erinomaisesti myös joulukinkun tähteistä valmistettuna.

4

Ainekset

  • 150 g Joulukinkkua kuutioina
  • 1 sipuli
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 pkt parmensanraastetta (n. 70 g)
  • öljyä paistamiseen
  • 1 nippu tuoretta oreganoa
  • mustapippuria myllystä
Viipaloitu harmaasuolattu joulukinkku

Tee näin

  1. Kiehauta vesi ja keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua sipuli hienoksi ja kuutioi kinkku pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää kinkku ja sipulihake. Ruskista kunnes sipulit ovat kullanruskeita ja rapeita.
  2. Vatkaa kananmunat ja ruokakerma kulhossa. Kaada keitetystä spagetista vesi pois ja sekoita pannulle kinkun ja sipulin joukkoon. Lisää pannulle myös munakermaseos ja parmesanraaste. Sekoita kunnes koko pasta on lämmintä, mutta varo kuumentamasta niin paljon, että kananmuna alkaa jähmettyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti tuoreiden yrttien kanssa.

Vinkki!

Herra Snellmanin Ohuen ohuesta pippurisesta kinkusta valmistuu myös oivallinen pasta carbonara!

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä