Välipäivien pasta carbonara
Pasta tuo mukavaa vaihtelua perinteisiin jouluruokiin ja tämä klassikko toimii erinomaisesti myös joulukinkun tähteistä valmistettuna.
4
25 min
Ainekset
-
- 150 g Joulukinkkua kuutioina
- 1 sipuli
- 4 kananmunaa
- 1 dl ruokakermaa
- 1 pkt parmensanraastetta (n. 70 g)
- öljyä paistamiseen
- 1 nippu tuoretta oreganoa
- mustapippuria myllystä
Välipäivien pasta carbonara — Ohje
-
- Kiehauta vesi ja keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua sipuli hienoksi ja kuutioi joulukinkun jäännökset pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää kinkku ja sipulihake. Ruskista kunnes sipulit ovat kullanruskeita ja rapeita.
- Vatkaa kananmunat ja ruokakerma kulhossa. Kaada keitetystä spagetista vesi pois ja sekoita pannulle kinkun ja sipulin joukkoon. Lisää pannulle myös munakermaseos ja parmesanraaste. Sekoita kunnes koko pasta on lämmintä, mutta varo kuumentamasta niin paljon, että kananmuna alkaa jähmettyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti tuoreiden yrttien kanssa.
Vinkki!
Herra Snellmanin Ohuen ohuesta pippurisesta kinkusta valmistuu myös oivallinen pasta carbonara!