Morgonvåfflor
4
30min total tid
Lätt
Ingredienser
Deg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 3.5 dl lättmjölk
- 1 ägg
- 2 msk rypsolja
Fyllning
- 1 pkt Snellman Cheddar grillkorv 230 g
- 4 ägg
- 250 g körsbärstomat
- 70 g spinat
- 1 msk olja
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
Instruktioner
Börja med våfflorna. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt mjölk och ägg. Låt degen svälla i ungefär 10 minuter.
Stek våfflorna, använd 1 dl smet på våffeljärnet. Ge våfflan en gyllenbrun yta och krispig finish och lyft över och svalna på tallrilk.
Stek äggen och lyft ovanpå våfflorna.
Sätt korven och körsbärstomaterna i pannan. Stek några minuter, tills de får färg. Lyft även korv och tomater på våfflorna.
Stek slutligen spenaten i ungefär en minut, så att den mjuknar lite. Lyft sen över på din redan rejäla hög av godsaker.
Strö flingsalt och svartpeppar över härligheten och njut av din morgon.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 727 kJ / 174 kcal | 2546 kJ / 610 kcal |
Fett | 10.1 g | 35.5 g |
- varav mättat fett | 2.8 g | 9.6 g |
Kolhydrat | 12.9 g | 45 g |
- varav sockerarter | 2.3 g | 8.2 g |
Protein | 8 g | 27 g |
Fiber | 0.9 g | 3.3 g |
Salt | 1 g | 3.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.