Hoppa till innehållet
Morgonvåfflor

Morgonvåfflor

Cheddar grillkorv 230 g

4

30min total tid

Lätt

En panna för allt, hur enkelt som helst. En ny morgonmålsfavorit med vår rökiga Smoky Beef-korv. Receptet har utvecklats för Snellman.fi av kocken och matbloggaren Mika Rampa från Perinneruokaa prkl -bloggen.

Ingredienser

Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 3.5 dl lättmjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk rypsolja
Fyllning

Instruktioner

Börja med våfflorna. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt mjölk och ägg. Låt degen svälla i ungefär 10 minuter.

Stek våfflorna, använd 1 dl smet på våffeljärnet. Ge våfflan en gyllenbrun yta och krispig finish och lyft över och svalna på tallrilk.

Stek äggen och lyft ovanpå våfflorna.

Sätt korven och körsbärstomaterna i pannan. Stek några minuter, tills de får färg. Lyft även korv och tomater på våfflorna.

Stek slutligen spenaten i ungefär en minut, så att den mjuknar lite. Lyft sen över på din redan rejäla hög av godsaker.

Strö flingsalt och svartpeppar över härligheten och njut av din morgon.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 727 kJ / 174 kcal 2546 kJ / 610 kcal
Fett 10.1 g 35.5 g
- varav mättat fett 2.8 g 9.6 g
Kolhydrat 12.9 g 45 g
- varav sockerarter 2.3 g 8.2 g
Protein 8 g 27 g
Fiber 0.9 g 3.3 g
Salt 1 g 3.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan