Hoppa till innehållet
Morgonvåfflor

Morgonvåfflor

30min

4

Lätt

En panna för allt, hur enkelt som helst. En ny morgonmålsfavorit med vår rökiga Smoky Beef-korv. Receptet har utvecklats för Snellman.fi av kocken och matbloggaren Mika Rampa från Perinneruokaa prkl -bloggen.

Ingredienser

Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 3.5 dl lättmjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk rypsolja
Fyllning
  • 1 pkt Snellman Cheddar grillkorv 230 g
  • 4 ägg
  • 250 g körsbärstomat
  • 70 g spinat
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Instruktioner

  1. Börja med våfflorna. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt mjölk och ägg. Låt degen svälla i ungefär 10 minuter.

  2. Stek våfflorna, använd 1 dl smet på våffeljärnet. Ge våfflan en gyllenbrun yta och krispig finish och lyft över och svalna på tallrilk.

  3. Stek äggen och lyft ovanpå våfflorna.

  4. Sätt korven och körsbärstomaterna i pannan. Stek några minuter, tills de får färg. Lyft även korv och tomater på våfflorna.

  5. Stek slutligen spenaten i ungefär en minut, så att den mjuknar lite. Lyft sen över på din redan rejäla hög av godsaker.

  6. Strö flingsalt och svartpeppar över härligheten och njut av din morgon.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 727 kJ / 174 kcal 2546 kJ / 610 kcal
Fett 10.1 g 35.5 g
- varav mättat fett 2.8 g 9.6 g
Kolhydrat 12.9 g 45 g
- varav sockerarter 2.3 g 8.2 g
Protein 8 g 27 g
Fiber 0.9 g 3.3 g
Salt 1 g 3.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

En panna för allt, hur enkelt som helst. En ny morgonmålsfavorit med vår rökiga Smoky Beef-korv. Receptet har utvecklats för Snellman.fi av kocken och matbloggaren Mika Rampa från Perinneruokaa prkl -bloggen.

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan