Morgonvåfflor

Aamiaisvohvelit

En panna för allt, hur enkelt som helst. En ny morgonmålsfavorit med vår rökiga Smoky Beef-korv.

Receptet har utvecklats för Snellman.fi av kocken och matbloggaren Mika Rampa från Perinneruokaa prkl -bloggen.

4 30 min

Ingredienser

Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3,5 dl lättmjölk
  • 1 st ägg
  • 2 msk rypsolja
Fyllning
  • 230 g Snellman All Natural Smoky Beef-korv
  • 4 st ägg
  • 250 g körsbärstomater
  • 70 g spenat
  • 1 msk olja
  • svartpeppar från kvarn
  • flingsalt

Morgonvåfflor — Gör så här

  1. Börja med våfflorna. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt mjölk och ägg. Låt degen svälla i ungefär 10 minuter.
  2. Stek våfflorna, använd 1 dl smet på våffeljärnet. Ge våfflan en gyllenbrun yta och krispig finish och lyft över och svalna på tallrilk.
  3. Stek äggen och lyft ovanpå våfflorna.
  4. Sätt korven och körsbärstomaterna i pannan. Stek några minuter, tills de får färg. Lyft även korv och tomater på våfflorna.
  5. Stek slutligen spenaten i ungefär en minut, så att den mjuknar lite. Lyft sen över på din redan rejäla hög av godsaker.
  6. Strö flingsalt och svartpeppar över härligheten och njut av din morgon.
makkarat-all-natural-770×428

Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.

Rate

Dela

Kommentarer