Mustig gryta av nötstek
4
2h 10min total tid
Lätt
Mustig gryta av nötstek för frostiga vinterdagar. Herr Snellmans recept, varsågod!
Ingredienser
Mustig gryta av nötstek
- 1 pkt Snellman Nötstek tärnad 400 g
- 2 msk smör
- 0.5 msk vetemjöl
- 2 dl vatten
- 1 lök
- 2 morötter
- 1 vitlökslyftor
- 1 lagerblad
- 0.5 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk salt
- 1 dl tomatkross
- 0.2 tsk vitpeppar
- 1 dl grädde
Instruktioner
Bryn köttärningarna i stekpanna. Sätt köttet i grytan, skölj pannan med vatten och häll på köttet i grytan. Blanda mjölet och vattnet och häll i tillsammans med köttet. Hacka löken och tärna morötterna. Häll alla ingredienserna i grytan. Låt bitsteken tillredas på svag värme i några timmar, eller tills köttet är mört.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 230 g | |
---|---|---|
Energi | 469 kJ / 112 kcal | 1078 kJ / 258 kcal |
Fett | 6.7 g | 15.4 g |
- varav mättat fett | 3.1 g | 7.2 g |
Kolhydrat | 2.6 g | 6.1 g |
- varav sockerarter | 1.9 g | 4.3 g |
Protein | 10 g | 23 g |
Fiber | 0.8 g | 1.8 g |
Salt | 0.4 g | 1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.