Hoppa till innehållet
Mustig gryta av nötstek

Mustig gryta av nötstek

Nötstek tärnad 400 g

4

2h 10min total tid

Lätt

Mustig gryta av nötstek för frostiga vinterdagar. Herr Snellmans recept, varsågod!

Ingredienser

Mustig gryta av nötstek
  • 1 pkt Snellman Nötstek tärnad 400 g
  • 2 msk smör
  • 0.5 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 lök
  • 2 morötter
  • 1 vitlökslyftor
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl tomatkross
  • 0.2 tsk vitpeppar
  • 1 dl grädde

Instruktioner

Bryn köttärningarna i stekpanna. Sätt köttet i grytan, skölj pannan med vatten och häll på köttet i grytan. Blanda mjölet och vattnet och häll i tillsammans med köttet. Hacka löken och tärna morötterna. Häll alla ingredienserna i grytan. Låt bitsteken tillredas på svag värme i några timmar, eller tills köttet är mört.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 230 g
Energi 469 kJ / 112 kcal 1078 kJ / 258 kcal
Fett 6.7 g 15.4 g
- varav mättat fett 3.1 g 7.2 g
Kolhydrat 2.6 g 6.1 g
- varav sockerarter 1.9 g 4.3 g
Protein 10 g 23 g
Fiber 0.8 g 1.8 g
Salt 0.4 g 1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan