Mustig gryta av nötstek

Palapaisti 1

Mustig gryta av nötstek för frostiga vinterdagar. Herr Snellmans recept, varsågod!

4 130 min

Ingredienser

  • 400 g Nötstek, tärnad
  • 2 msk smör
  • 0.5 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 lök
  • 2 morötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk paprikamjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl tomatkross
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 dl grädde

Mustig gryta av nötstek — Gör så här

  1. Bryn köttärningarna i stekpanna. Sätt köttet i grytan, skölj pannan med vatten och häll på köttet i grytan. Blanda mjölet och vattnet och häll i tillsammans med köttet. Hacka löken och tärna morötterna. Häll alla ingredienserna i grytan. Låt bitsteken tillredas på svag värme i några timmar, eller tills köttet är mört.
  2. Herr Snellmans recept, varsågod!
Strimlor och tärningar

“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept