Nachos i ugn
6
30min tillagningstid + 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Nachoplåt
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 250 g nachos
- 150 g riven ost (t.ex. mozzarella, cheddar eller tex mex ost)
- 0.5 tsk paprikapulver
- 1 tsk olja
- 4 msk tomatpuré
- 1 dl vatten
- 1 tsk socker
Dessutom
- 200 g körsbärstomat
- 2 avocado
- 1 röd paprika
- 150 g crème fraiche
- 200 g salsasås
Instruktioner
Bryn köttet på en stekpanna med lite olja.
Tillsätt tomatpuré och vatten. Rör om så det jämnar ut sig. Krydda med salt, socker, paprikapulver och svartpeppar.
Bred ut majschipen och köttet på en ugnsplåt med papper på.
Tillsätt riven ost.
Stek i 225-gradig ugn, tills osten smält och ytan får en vacker färg.
Halvera körsbärstomaterna och hacka paprikan. Halvera avokadon, avlägsna kärnan och gör kuber av fruktköttet.
Sprid ut salsa, tomater, paprika och avokado på ugnsplåten och toppa med färsk koriander. Ställ fram plåten tillsammans med crème fraiche. Servera nachoplåten varm och njut!
Tips
Du kan också använda en färdig blandning av tacokrydda för köttet och vill du få till stånd riktig saftig fyllning kan du strimla med ett paket bacon i köttsatsen.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 1006 kJ / 242 kcal | 2515 kJ / 605 kcal |
Fett | 16.7 g | 41.7 g |
- varav mättat fett | 6 g | 15 g |
Kolhydrat | 10.9 g | 27.3 g |
- varav sockerarter | 2.1 g | 5.2 g |
Protein | 10 g | 26 g |
Fiber | 2.5 g | 6.4 g |
Salt | 0.6 g | 1.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.