Knackkorvsoppa 2.0
6
30min tillagningstid + 40min total tid
Lätt
Ingredienser
Korvsoppa med tomat
- 6 potatis
- 3 morötter
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 1 bit purjo
- 1 pkt Snellman Riktig alrökt knackkorv 350 g
- 1 l vatten
- 1 burk skalade tomater (ca 400g)
- 1 msk tomatpuré
- 2 tsk salt
- 2 kryddpeppar
- 1 lagerblad
- 1 buljongtärning
- 1 msk selleri
Fänkålssallad
- 2 fenkål
- 1 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk socker
- 0.5 tsk salt
- 1 bladpersilja
Instruktioner
Korvsoppa 2.0
Skala och gör kuber av dina grönsaker. Tvätta purjon noga. Tillsätt olja i en kastrull och sautera grönsakerna en stund. Tillsätt tomatpurén tillsammans med buljongen och rör om. Öka på med tomaterna och vattnet. Krydda med salt, lagerblad och peppar.
Låt blandningen puttra på platta på mild värme i ca 30 minuter, tills grönsakerna är mjuka. Skär knackkorven i mindre bitar och bryn på varm panna. Sätt korven i soppan och koka ännu upp.
Fänkålssallad
Skär små skivor av fänkålen, antingen med kniv eller en mandolin. Använd även stjälkens gröna delar. Bada skivorna i kallt vatten så de hålls krispiga och inte mörknar. Finhacka bladpersiljan.
Lyft fänkålen ur vattnet och tillsätt persilja och kryddor. Rör ihop och servera ovanpå korvsoppan.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 264 kJ / 63 kcal | 1186 kJ / 285 kcal |
Fett | 3.9 g | 17.7 g |
- varav mättat fett | 1.4 g | 6.1 g |
Kolhydrat | 4 g | 17.8 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 8 g |
Protein | 3 g | 11 g |
Fiber | 1.1 g | 4.9 g |
Salt | 1 g | 4.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.