 
        
              Nöt med saffranrisotto
Petite tender ca 380 g 1-2 st1h 10min (varav 40min aktiv)
4
Medel
Ingredienser
Nöt med saffranrisotto
- 1 pkt Snellman Petite tender ca 380 g 1-2 st
- 0.75 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 vitlökslyftor
- 12 kvistar färsk timjan
- 30 g smör
saffranrisotto
- 2 dl vitt vin
- 5 dl kycklingbuljong
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 2 msk olivolja
- 200 g risotto ris
- 1 påse (á 0,5 g) saffran
- 50 g riven parmesan
- 0.5 dl hackad gräslök
Instruktioner
- 
Gnugga in köttet med salt och peppar och låt stå i rumstemperatur i 30 minuter. Värm ugnen till 120 °C 
- 
Bryn filéns yta i smör tillsammans med vitlök och timjan. Flytta stekpannan till ugnen och stek i ugnen tills köttets innertemperatur är 54 °C. Ta ut köttet ur ugnen och täck pannan med folie. Låt vila i 10 minuter före uppskärning 
- 
Koka upp vitt vin och buljongen. Stek den hackade löken i olja. Tillsätt ris och saffran i enligt smak och stek en stund 
- 
Tillsätt den varma buljongen i risottopannan i 3-4 omgångar, så att riset hunnit dra i sig all vätska förrän nästa omgång tillsätts. Risotton är klar då riset är al dente, tillredningstiden är ungefär 20 minuter 
- 
Tillsätt parmesan, kontrollera smaken och tillsätt salt och svartpeppar. En färdig risotto har en krämig och halvflytande konsistens 
- 
Servera med skivad petite tender och parmesan. 
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 310 g | |
|---|---|---|
| Energi | 642 kJ / 153 kcal | 1991 kJ / 475 kcal | 
| Fett | 6.8 g | 21 g | 
| - varav mättat fett | 2.8 g | 8.6 g | 
| Kolhydrat | 13.3 g | 41.3 g | 
| - varav sockerarter | 0.6 g | 1.9 g | 
| Protein | 10 g | 30 g | 
| Fiber | 0.6 g | 1.9 g | 
| Salt | 1.1 g | 3.4 g | 
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
 
           
           
          