Nöt ytterfilé biffar i airfryer med puttanescasås
Pepparkryddad filébiff av nöt 2 st 240 g30min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 2 pkt Snellman Pepparkryddad filébiff av nöt 2 st 240 g
- 1 tsk salt
- svartpeppar
Puttanescasås
- 0.5 dl olivolja
- 2 vitlökslyftor
- 100 g svarta, kärnfria oliver
- 10 körsbärstomat
- 5 msk kapris
- 3 sardellfiléer i olja
- 1 msk tomatpuré
- 400 g passerade tomater
- 1 tsk socker
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Biffar i airfryer
- Låt biffarna stå i rumstemperatur i en timme.
- Värm airfryern till 200 grader i fem minuter
- Torka av köttet med ett papper och salta och peppra kraftigt.
- Lägg dina biffar i airfryern och baka dem i cirka fyra till fem minuter beroende på vilken stekningsgrad du vill ha..
- Tag ut köttet på ett skärbräde och låt det vila oövertäckt i minst 15 minuter.
- Skiva sedan köttet mot fibrerna och servera direkt med puttanescasås och valfria tillbehör.
Puttanescasås
- Skala och finhacka vitlöken. Dela körsbärstomaterna och oliverna.
- Värm olivoljan i en stekpanna och fräs vitlöken, kaprisen och sardellerna i någon minut på medelhög värme. Vitlöken ska precis börja få färg.
- Höj värmen och tillsätt tomatpurén och fräs någon minut under konstant omrörning så att den inte bränns.
- Häll på de passerade tomaterna och sockret och låt såsen sjuda i ungefär tio minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 220 g | |
|---|---|---|
| Energi | 715 kJ / 172 kcal | 1573 kJ / 378 kcal |
| Fett | 10.6 g | 23.3 g |
| - varav mättat fett | 2 g | 4.4 g |
| Kolhydrat | 4.4 g | 9.7 g |
| - varav sockerarter | 3.7 g | 8.1 g |
| Protein | 13 g | 29 g |
| Fiber | 1.5 g | 3.3 g |
| Salt | 2.1 g | 4.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
