
Nöt ytterfilé biffar i airfryer med puttanescasås
Pepparkryddad filébiff av nöt 2 st 240 g30min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
En airfryer är kanske inte den första metoden du tänker på när du vill njuta av en riktigt god biff – men tro oss, detta 2020-talets trendiga och mångsidiga matlagningsunder ger faktiskt ett fantastiskt slutresultat, naturligtvis med bra råvaror då.
Kolla in videoreceptet här intill, där stjärnkocken Micke Björklund delar med sig av sina bästa tips för en perfekt biff i airfryer. Samtidigt tillreder du en härligt smakrik, italiensk puttanesca-sås till vår pepparbiff, fyll med smakernas samklang från tomater, oliver, sardeller och kapris.
Ingredienser
- 2 pkt Snellman Pepparkryddad filébiff av nöt 2 st 240 g
- 1 tsk salt
- svartpeppar
Puttanescasås
- 0.5 dl olivolja
- 2 vitlökslyftor
- 100 g svarta, kärnfria oliver
- 10 körsbärstomat
- 5 msk kapris
- 3 sardellfiléer i olja
- 1 msk tomatpuré
- 400 g passerade tomater
- 1 tsk socker
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Biffar i airfryer
- Låt biffarna stå i rumstemperatur i en timme.
- Värm airfryern till 200 grader i fem minuter
- Torka av köttet med ett papper och salta och peppra kraftigt.
- Lägg dina biffar i airfryern och baka dem i cirka fyra till fem minuter beroende på vilken stekningsgrad du vill ha..
- Tag ut köttet på ett skärbräde och låt det vila oövertäckt i minst 15 minuter.
- Skiva sedan köttet mot fibrerna och servera direkt med puttanescasås och valfria tillbehör.
Puttanescasås
- Skala och finhacka vitlöken. Dela körsbärstomaterna och oliverna.
- Värm olivoljan i en stekpanna och fräs vitlöken, kaprisen och sardellerna i någon minut på medelhög värme. Vitlöken ska precis börja få färg.
- Höj värmen och tillsätt tomatpurén och fräs någon minut under konstant omrörning så att den inte bränns.
- Häll på de passerade tomaterna och sockret och låt såsen sjuda i ungefär tio minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 220 g | |
---|---|---|
Energi | 715 kJ / 172 kcal | 1573 kJ / 378 kcal |
Fett | 10.6 g | 23.3 g |
- varav mättat fett | 2 g | 4.4 g |
Kolhydrat | 4.4 g | 9.7 g |
- varav sockerarter | 3.7 g | 8.1 g |
Protein | 13 g | 29 g |
Fiber | 1.5 g | 3.3 g |
Salt | 2.1 g | 4.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
En airfryer är kanske inte den första metoden du tänker på när du vill njuta av en riktigt god biff – men tro oss, detta 2020-talets trendiga och mångsidiga matlagningsunder ger faktiskt ett fantastiskt slutresultat, naturligtvis med bra råvaror då.
Kolla in videoreceptet här intill, där stjärnkocken Micke Björklund delar med sig av sina bästa tips för en perfekt biff i airfryer. Samtidigt tillreder du en härligt smakrik, italiensk puttanesca-sås till vår pepparbiff, fyll med smakernas samklang från tomater, oliver, sardeller och kapris.