Okonomiyaki med krispigt lönnsirapsbacon
30min
4
Lätt
fixa receptet steg-för-steg
Ingredienser
- 300 g vitkål
- 1 morötter
- 3 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 0.5 dl vatten
- 1 msk sojasås
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 msk olja för stekning
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 3 msk lönnsirap
Instruktioner
- Strimla kålen tunt och riv moroten
- Lägg kålen och moroten i en skål tillsammans med ägg, mjöl, vatten och soja. Krydda lätt med salt och peppar. Rör ihop till en jämn smet.
- Värm upp olja i en stekpanna till medelvärme, häll smet i pannan ungefär 1-2 cm tjockt. Du kan också välja att steka några mindre okonomiyakin. Stek 5-6 minuter per sida, tills ytan är gyllenbrun och grönsakerna mjuknat. Se till att bevara värmen.
- Placera baconet på en plåt med bakplåtspapper och strö sirap på ytan. Stek krispiga i 200-gradig ugn, ca 13 minuter. Låt svalna och skär i bitar.
- Färdigställ okonomiyakin, toppa plätten med färdig okonomi-sås (finns i butik), majonnäs, finhackad lök eller gräslök, sesamfrön och bacon.
Tips
Du kan också tillreda såsen själv, ta då 3 msk ketchup, 1 msk Worcestershire-sås och varva blandningen med 1 tsk sojasås.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 225 g | |
---|---|---|
Energi | 915 kJ / 218 kcal | 2058 kJ / 491 kcal |
Fett | 10.1 g | 22.8 g |
- varav mättat fett | 2.3 g | 5.2 g |
Kolhydrat | 23.1 g | 52.1 g |
- varav sockerarter | 6.8 g | 15.4 g |
Protein | 8 g | 19 g |
Fiber | 1.8 g | 4.1 g |
Salt | 1.2 g | 2.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.