Hoppa till innehållet
Okonomiyaki med krispigt lönnsirapsbacon

Okonomiyaki med krispigt lönnsirapsbacon

Riktig bacon 150 g

30min

4

Lätt

fixa receptet steg-för-steg

Ingredienser

  • 300 g vitkål
  • 1 morötter
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk sojasås
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olja för stekning
  • 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
  • 3 msk lönnsirap

Instruktioner

  1. Strimla kålen tunt och riv moroten
  2. Lägg kålen och moroten i en skål tillsammans med ägg, mjöl, vatten och soja. Krydda lätt med salt och peppar. Rör ihop till en jämn smet.
  3. Värm upp olja i en stekpanna till medelvärme, häll smet i pannan ungefär 1-2 cm tjockt. Du kan också välja att steka några mindre okonomiyakin. Stek 5-6 minuter per sida, tills ytan är gyllenbrun och grönsakerna mjuknat. Se till att bevara värmen.
  4. Placera baconet på en plåt med bakplåtspapper och strö sirap på ytan. Stek krispiga i 200-gradig ugn, ca 13 minuter. Låt svalna och skär i bitar.
  5. Färdigställ okonomiyakin, toppa plätten med färdig okonomi-sås (finns i butik), majonnäs, finhackad lök eller gräslök, sesamfrön och bacon.
Tips

Du kan också tillreda såsen själv, ta då 3 msk ketchup, 1 msk Worcestershire-sås och varva blandningen med 1 tsk sojasås.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 225 g
Energi 915 kJ / 218 kcal 2058 kJ / 491 kcal
Fett 10.1 g 22.8 g
- varav mättat fett 2.3 g 5.2 g
Kolhydrat 23.1 g 52.1 g
- varav sockerarter 6.8 g 15.4 g
Protein 8 g 19 g
Fiber 1.8 g 4.1 g
Salt 1.2 g 2.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan