Hoppa till innehållet
Omelett med bacon

Omelett med bacon

Riktig bacon 150 g

2

15min total tid

Lätt

Omelett med bacon passar lika bra till frukost, brunch eller lunch. Denna hotellfrukost klassiker är snabb och enkel att tillaga även hemma.

Ingredienser

Omelett med bacon
  • 75 g Snellman Riktig bacon 150 g
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 6 körsbärstomat
  • 1 gröna jalapenos
  • 5 ägg
  • 0.75 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen vitpeppar

Instruktioner

Skär baconknippet i 2-4 delar.
Riv av örtbladen och skiva körsbärstomaterna. Rensa bort fröna ur japanenon och hacka den.
Knäck äggen i en skål och blanda i vätskan och kryddorna.
Bryn baconbitarna i stekpanna tillsammans med den hackade jalapenon. Tillsätt örtbladen och körsbärstomaterna.
Häll i äggsmeten i pannan och rör om försiktigt, så att fyllningen lämnar synlig. Stek på medelvärme tills omeletten har stelnat också i mitten.
Avnjut till frukost, brunch eller lunch.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 260 g
Energi 564 kJ / 136 kcal 1466 kJ / 353 kcal
Fett 10.3 g 26.9 g
- varav mättat fett 3.4 g 9 g
Kolhydrat 2.3 g 6.1 g
- varav sockerarter 1.7 g 4.5 g
Protein 9 g 24 g
Fiber 0.5 g 1.3 g
Salt 1 g 2.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan