
Omelett med bacon
2
15min total tid
Lätt
Omelett med bacon passar lika bra till frukost, brunch eller lunch. Denna hotellfrukost klassiker är snabb och enkel att tillaga även hemma.
2
15min total tid
Lätt
Skär baconknippet i 2-4 delar.
Riv av örtbladen och skiva körsbärstomaterna. Rensa bort fröna ur japanenon och hacka den.
Knäck äggen i en skål och blanda i vätskan och kryddorna.
Bryn baconbitarna i stekpanna tillsammans med den hackade jalapenon. Tillsätt örtbladen och körsbärstomaterna.
Häll i äggsmeten i pannan och rör om försiktigt, så att fyllningen lämnar synlig. Stek på medelvärme tills omeletten har stelnat också i mitten.
Avnjut till frukost, brunch eller lunch.
/ 100g | / servering 260 g | |
---|---|---|
Energi | 564 kJ / 136 kcal | 1466 kJ / 353 kcal |
Fett | 10 g | 27 g |
- varav mättat fett | 3.4 g | 9 g |
Kolhydrat | 2.3 g | 6.1 g |
- varav sockerarter | 1.7 g | 4.5 g |
Protein | 9 g | 24 g |
Fiber | 0.5 g | 1.3 g |
Salt | 1 g | 2.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Spara
Till inköpslistan