Omelett med bacon

Pekonimunakas 1

Omelett med bacon passar lika bra till frukost, brunch eller lunch. Denna hotellfrukost klassiker är snabb och enkel att tillaga även hemma.

2-4 15 min

Ingredienser

  • ½ pkt Riktig bacon
  • några kvistar färsk oregano eller timjan
  • 6 ekologiska körsbärstomater
  • 1 grön jalapeno
  • 5 ägg
  • ¾ grädde eller vichyvatten
  • salt, grovmalen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär baconknippet i 2-4 delar.
  2. Riv av örtbladen och skiva körsbärstomaterna. Rensa bort fröna ur japanenon och hacka den.
  3. Knäck äggen i en skål och blanda i vätskan och kryddorna.
  4. Bryn baconbitarna i stekpanna tillsammans med den hackade jalapenon. Tillsätt örtbladen och körsbärstomaterna.
  5. Häll i äggsmeten i pannan och rör om försiktigt, så att fyllningen lämnar synlig. Stek på medelvärme tills omeletten har stelnat också i mitten.
  6. Avnjut till frukost, brunch eller lunch.
bacon

Vi har många gånger fått frågan varför vi inte tillverkar en sådan omtyckt produkt som vanligt bacon här i Jakobstad.
I vårt utbud finns sedan tidigare Extramör bacon, men inte traditionellt råbacon.

Vi har länge drömt om finländskt råbacon. Nya produkter kräver förutom produktutveckling ofta stora investeringar, att utveckla en ny produkt är alltså ingen liten grej. En bit inpå året 2017 började ändå bitarna falla på plats och vi kunde gå vidare med vår idé.

Nu kan vi stolta också erbjuda Riktig bacon – ett enastående mört och smakrikt råbacon.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept