
Pekonimunakas
Kunnon pekoni 150 g15min
2
Helppo
Ainekset
Pekonimunakas
- 75 g Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 2 kpl timjamin vartta
- 6 kpl kirsikkatomaattia
- 1 kpl vihreää jalapenoa
- 5 kpl kananmunaa
- 0.75 dl ruokakermaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua valkopippuria
Ohje
-
Leikkaa pekoninipun puolikas 2 – 4 osaan.
-
Riivi yrtinlehdet, viipaloi kirsikkatomaatit ja silppua siemenettömäksi putsattu jalapeno.
-
Riko kananmunat kulhoon ja sekoita neste ja mausteet joukkoon.
-
Rukista pekonipalat pannussa yhdessä jalapenosilpun kanssa. Lisää yrtinlehdet ja kirsikkatomaatit.
-
Valuta munakasseos pannuun, sekoittele hiukan, kuitenkin niin, että täyte jää näkyviin. Kypsennä miedolla lämmöllä kunnes munakasseos on keskeltäkin hyytynyt.
-
Tarjoa avoimena.
-
Nauti pekonimunakkaasta aamiaisella, brunssilla tai lounaalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 260 g | |
---|---|---|
Energia | 564 kJ / 136 kcal | 1466 kJ / 353 kcal |
Rasva | 10.3 g | 26.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.4 g | 9 g |
Hiilihydraatit | 2.3 g | 6.1 g |
- josta sokereita | 1.7 g | 4.5 g |
Proteiini | 9 g | 24 g |
Ravintokuitu | 0.5 g | 1.3 g |
Suola | 1.1 g | 2.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.