Pekonimunakas

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
Pekonimunakas

Pekonimunakas maistuu niin aamiaisella, brunssilla kuin lounaallakin ja pitää nälän loitolla. Tämä hotelliaamiaisten klassikko on helppoa ja nopeaa valmistaa myös kotona.

2-4 15 min

Ainekset

  • ½ pkt Kunnon pekonia
  • muutama tuore oreganon tai timjamin varsi
  • 6 6 luumukirsikkatomaattia
  • 1 vihreä jalapeni
  • 5 kanamunaa
  • ¾ kermaa tai vichyä
  • suolaa, rouhittua valkopippuria

Tee näin

  1. Leikkaa pekoninipun puolikas 2 – 4 osaan.
  2. Riivi yrtinlehdet, viipaloi kirsikkatomaatit ja silppua siemenettömäksi putsattu jalapeno.
  3. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita neste ja mausteet joukkoon.
  4. Rukista pekonipalat pannussa yhdessä jalapenosilpun kanssa. Lisää yrtinlehdet ja kirsikkatomaatit.
  5. Valuta munakasseos pannuun, sekoittele hiukan, kuitenkin niin, että täyte jää näkyviin. Kypsennä miedolla lämmöllä kunnes munakasseos on keskeltäkin hyytynyt.
  6. Tarjoa avoimena.
  7. Nauti pekonimunakkaasta aamiaisella, brunssilla tai lounaalla.
pekoni

“Pekoni on yksi tykätyimmistä lihatuotteista ja niinpä me haluttiin tehdä omamme mahdollisimman hyvin. Meidän pekoni on aidosti suomalaista. Suomalaisen lihan lisäksi se nimittäin myös valmistetaan Suomessa.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä