Pekonimunakas
2
15min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Pekonimunakas
- 75 g Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 2 kpl timjamin vartta
- 6 kpl kirsikkatomaattia
- 1 kpl vihreää jalapenoa
- 5 kpl kananmunaa
- 0.75 dl ruokakermaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua valkopippuria
Ohje
Leikkaa pekoninipun puolikas 2 – 4 osaan.
Riivi yrtinlehdet, viipaloi kirsikkatomaatit ja silppua siemenettömäksi putsattu jalapeno.
Riko kananmunat kulhoon ja sekoita neste ja mausteet joukkoon.
Rukista pekonipalat pannussa yhdessä jalapenosilpun kanssa. Lisää yrtinlehdet ja kirsikkatomaatit.
Valuta munakasseos pannuun, sekoittele hiukan, kuitenkin niin, että täyte jää näkyviin. Kypsennä miedolla lämmöllä kunnes munakasseos on keskeltäkin hyytynyt.
Tarjoa avoimena.
Nauti pekonimunakkaasta aamiaisella, brunssilla tai lounaalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 260 g | |
---|---|---|
Energia | 564 kJ / 136 kcal | 1466 kJ / 353 kcal |
Rasva | 10.3 g | 26.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.4 g | 9 g |
Hiilihydraatit | 2.3 g | 6.1 g |
- josta sokereita | 1.7 g | 4.5 g |
Proteiini | 9 g | 24 g |
Ravintokuitu | 0.5 g | 1.3 g |
Suola | 1.1 g | 2.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.