Siirry sisältöön
Pekonimunakas

Pekonimunakas

Kunnon pekoni 150 g

2

15min kokonaisaika

Helppo

Pekonimunakas maistuu niin aamiaisella, brunssilla kuin lounaallakin ja pitää nälän loitolla. Tämä hotelliaamiaisten klassikko on helppoa ja nopeaa valmistaa myös kotona.

Ainekset

Pekonimunakas
  • 75 g Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 2 kpl timjamin vartta
  • 6 kpl kirsikkatomaattia
  • 1 kpl vihreää jalapenoa
  • 5 kpl kananmunaa
  • 0.75 dl ruokakermaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua valkopippuria

Ohje

Leikkaa pekoninipun puolikas 2 – 4 osaan.

Riivi yrtinlehdet, viipaloi kirsikkatomaatit ja silppua siemenettömäksi putsattu jalapeno.

Riko kananmunat kulhoon ja sekoita neste ja mausteet joukkoon.

Rukista pekonipalat pannussa yhdessä jalapenosilpun kanssa. Lisää yrtinlehdet ja kirsikkatomaatit.

Valuta munakasseos pannuun, sekoittele hiukan, kuitenkin niin, että täyte jää näkyviin. Kypsennä miedolla lämmöllä kunnes munakasseos on keskeltäkin hyytynyt.

Tarjoa avoimena.

Nauti pekonimunakkaasta aamiaisella, brunssilla tai lounaalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 260 g
Energia 564 kJ / 136 kcal 1466 kJ / 353 kcal
Rasva 10.3 g 26.9 g
- josta tyydyttynyttä 3.4 g 9 g
Hiilihydraatit 2.3 g 6.1 g
- josta sokereita 1.7 g 4.5 g
Proteiini 9 g 24 g
Ravintokuitu 0.5 g 1.3 g
Suola 1 g 2.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle