Omelettrulle med köttfärs
45min
4
Lätt
Ingredienser
Omelettrulle
- 5 ägg
- 4 dl mjölk
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk grovmalen vitpeppar
- 1 msk matfett till formen
Fyllning
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 1 lök
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk curry
- 3 msk crème fraiche
- 0.5 salladsblandning
- 1 msk smör
Instruktioner
Lägg ugnen på 200 C. Vispa upp äggen med salt och peppar och tillsätt mjölken. Lägg bakplåtspapper i botten av en djup ugnsplåt. Pensla pappret med litet smält smör. Häll omelettsmeten i formen.
Grädda omeletten i ca 15 minuter tills den stelnat och fått färg. Under tiden gör du fyllningen.
Fyllning: Skala och hacka löken fint. Fräs den i smör på medelvärme. Tillsätt köttfärsen och höj på värmen. Bryn köttfärsen gyllenbrun och krydda med salt och curry. Rör till sist ned crème fraiche och låt alltsammans puttra ihop på låg värme till en tjock sås.
Bred ut köttfärsröran över den stelnade ugnsomeletten. Toppa med sköljda salladsblad. Rulla ihop omeletten som en rulltårta genom att lyfta i långsidan av bakplåtspappret. Se till att skarven hamnar underst. Servera genast.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 270 g | |
---|---|---|
Energi | 565 kJ / 135 kcal | 1525 kJ / 366 kcal |
Fett | 8.6 g | 23.1 g |
- varav mättat fett | 4.3 g | 11.7 g |
Kolhydrat | 2.5 g | 6.6 g |
- varav sockerarter | 2.3 g | 6.1 g |
Protein | 12 g | 33 g |
Fiber | 0.2 g | 0.6 g |
Salt | 0.7 g | 1.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.