Omelettrulle med köttfärs
En riktig vardagsräddare som alla i familjen tycker om. Servera gärna med en fräsch sallad.
4
Glutenfri
Ingredienser
- Ugnsomelett
-
- 5 ägg
- 4 dl mjölk
- salt och malen vitpeppar
- matfett till formen
- Fyllning
-
- 400 g stekmalet kött
- 1 liten gul lök
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk currykrydda
- 2 rågade msk creme fraiche
- en halv påse blandade salladsblad, ca 40g
- smör till stekning
Omelettrulle med köttfärs — Gör så här
-
- Lägg ugnen på 200 C. Vispa upp äggen med salt och peppar och tillsätt mjölken. Lägg bakplåtspapper i botten av en djup ugnsplåt. Pensla pappret med litet smält smör. Häll omelettsmeten i formen.
- Grädda omeletten i ca 15 minuter tills den stelnat och fått färg. Under tiden gör du fyllningen.
- Fyllning: Skala och hacka löken fint. Fräs den i smör på medelvärme. Tillsätt köttfärsen och höj på värmen. Bryn köttfärsen gyllenbrun och krydda med salt och curry. Rör till sist ned crème fraiche och låt alltsammans puttra ihop på låg värme till en tjock sås.
- Bred ut köttfärsröran över den stelnade ugnsomeletten. Toppa med sköljda salladsblad. Rulla ihop omeletten som en rulltårta genom att lyfta i långsidan av bakplåtspappret. Se till att skarven hamnar underst. Servera genast.
Du myser
när vi inte fryser
Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.
Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.