Hoppa till innehållet
Operaschnitzel

Operaschnitzel

Ytterfilé av lantgris ca 1,3 kg

30min (varav 15min aktiv)

4

Lätt

Panerad grisschnitzel som serveras med stekt ägg. Ytan på operaschnitzeln blir extraknaprig då den paneras två gånger. Och bäst blir schnitzel naturligtvis när du tillreder den av inhemskt lantgris, Snellmans egna specialitet!

Ingredienser

Panerad grisschintzel
Panering
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl skorpmjöl
Stekning
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja

Instruktioner

Placera den 1 ½ cm tjocka skivan av gris ytterfilé i en fryspåse eller mellan två bitar plastfolie
Bulta biffarna varsamt tills de är cirka en halv centimeter tjocka biffar. Schnitzeln ska vara ungefär tre gånger större än normalt
Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet
Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan
När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 250 g
Energi 996 kJ / 238 kcal 2490 kJ / 596 kcal
Fett 12.9 g 32.3 g
- varav mättat fett 4.3 g 10.7 g
Kolhydrat 12.3 g 30.8 g
- varav sockerarter 0.3 g 0.8 g
Protein 18 g 45 g
Fiber 0.6 g 1.5 g
Salt 0.5 g 1.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan