Operaschnitzel
Ytterfilé av lantgris ca 1,3 kg30min (varav 15min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
Panerad grisschintzel
- 600 g Snellman Ytterfilé av lantgris ca 1,3 kg
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 4 ägg
Panering
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl skorpmjöl
Stekning
- 1 msk smör
- 1 msk olja
Instruktioner
- Placera den 1 ½ cm tjocka skivan av gris ytterfilé i en fryspåse eller mellan två bitar plastfolie
- Bulta biffarna varsamt tills de är cirka en halv centimeter tjocka biffar. Schnitzeln ska vara ungefär tre gånger större än normalt
- Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet
- Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan
- När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 250 g | |
|---|---|---|
| Energi | 996 kJ / 238 kcal | 2490 kJ / 596 kcal |
| Fett | 12.9 g | 32.3 g |
| - varav mättat fett | 4.3 g | 10.7 g |
| Kolhydrat | 12.3 g | 30.8 g |
| - varav sockerarter | 0.3 g | 0.8 g |
| Protein | 18 g | 45 g |
| Fiber | 0.6 g | 1.5 g |
| Salt | 0.5 g | 1.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
