
Operaschnitzel
Ytterfilé av lantgris ca 1,3 kg30min (varav 15min aktiv)
4
Lätt
Panerad grisschnitzel som serveras med stekt ägg. Ytan på operaschnitzeln blir extraknaprig då den paneras två gånger. Och bäst blir schnitzel naturligtvis när du tillreder den av inhemskt lantgris, Snellmans egna specialitet!
Ingredienser
Panerad grisschintzel
- 600 g Snellman Ytterfilé av lantgris ca 1,3 kg
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 4 ägg
Panering
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl skorpmjöl
Stekning
- 1 msk smör
- 1 msk olja
Instruktioner
- Placera den 1 ½ cm tjocka skivan av gris ytterfilé i en fryspåse eller mellan två bitar plastfolie
- Bulta biffarna varsamt tills de är cirka en halv centimeter tjocka biffar. Schnitzeln ska vara ungefär tre gånger större än normalt
- Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet
- Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan
- När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 996 kJ / 238 kcal | 2490 kJ / 596 kcal |
Fett | 12.9 g | 32.3 g |
- varav mättat fett | 4.3 g | 10.7 g |
Kolhydrat | 12.3 g | 30.8 g |
- varav sockerarter | 0.3 g | 0.8 g |
Protein | 18 g | 45 g |
Fiber | 0.6 g | 1.5 g |
Salt | 0.5 g | 1.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Panerad grisschnitzel som serveras med stekt ägg. Ytan på operaschnitzeln blir extraknaprig då den paneras två gånger. Och bäst blir schnitzel naturligtvis när du tillreder den av inhemskt lantgris, Snellmans egna specialitet!