Oskarschnitzel
4
20min tillagningstid + 20min total tid
Lätt
Ingredienser
Panerad grisschintzel
- 600 g Snellman Ytterfilé av lantgris ca 1,3 kg
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk malen svartpeppar
Panering
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl skorpmjöl
- 1 Stekning
- 1 msk smör
- 1 msk olja
choronkastike
- 2 dl Bearnaisesås
- 1 msk tomatpuré
Till servering
- 4 gröna sparrisstänger
- 10 räkor
Instruktioner
Skär tunna skivor av köttet. Placera 1 ½ cm tjocka skivor av gris ytterfilé i en fryspåse eller mellan två bitar plastfolie
Bulta biffarna varsamt tills de är cirka en halv centimeter tjocka biffar. Schnitzeln ska vara ungefär tre gånger större än normalt
Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet
Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan
När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.
Choronsås
Choronsåsen är uppkallad efter sin utvecklare kocken Alexandre Étienne Choron. När du smaksätter béarnaisesås med cirka 1 matsked tomatpuré blir det choronsås.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 270 g | |
---|---|---|
Energi | 1390 kJ / 334 kcal | 3752 kJ / 903 kcal |
Fett | 25.1 g | 67.6 g |
- varav mättat fett | 4.6 g | 12.5 g |
Kolhydrat | 11.7 g | 31.6 g |
- varav sockerarter | 0.5 g | 1.4 g |
Protein | 15 g | 40 g |
Fiber | 0.7 g | 1.8 g |
Salt | 0.7 g | 1.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.