Hoppa till innehållet
Oskarschnitzel

Oskarschnitzel

Ytterfilé av lantgris ca 1,3 kg

4

20min tillagningstid + 20min total tid

Lätt

Den panerade gris- eller kalvschnitzeln som fått sitt namn efter Sveriges kung Oskar II serveras med vit sparris, hummer eller räkor och choronsås.

Ingredienser

Panerad grisschintzel
Panering
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl skorpmjöl
  • 1 Stekning
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
choronkastike
  • 2 dl Bearnaisesås
  • 1 msk tomatpuré
Till servering
  • 4 gröna sparrisstänger
  • 10 räkor

Instruktioner

Skär tunna skivor av köttet. Placera 1 ½ cm tjocka skivor av gris ytterfilé i en fryspåse eller mellan två bitar plastfolie

Bulta biffarna varsamt tills de är cirka en halv centimeter tjocka biffar. Schnitzeln ska vara ungefär tre gånger större än normalt

Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet

Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan

När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.

Choronsås

Choronsåsen är uppkallad efter sin utvecklare kocken Alexandre Étienne Choron. När du smaksätter béarnaisesås med cirka 1 matsked tomatpuré blir det choronsås.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 270 g
Energi 1390 kJ / 334 kcal 3752 kJ / 903 kcal
Fett 25.1 g 67.6 g
- varav mättat fett 4.6 g 12.5 g
Kolhydrat 11.7 g 31.6 g
- varav sockerarter 0.5 g 1.4 g
Protein 15 g 40 g
Fiber 0.7 g 1.8 g
Salt 0.7 g 1.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan