
Oskarschnitzel
20min
4
Lätt
Den panerade gris- eller kalvschnitzeln som fått sitt namn efter Sveriges kung Oskar II serveras med vit sparris, hummer eller räkor och choronsås.
Ingredienser
Panerad grisschintzel
- 600 g Snellman Ytterfilé av lantgris ca 1,3 kg
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk malen svartpeppar
Panering
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl skorpmjöl
- 1 Stekning
- 1 msk smör
- 1 msk olja
choronkastike
- 2 dl Bearnaisesås
- 1 msk tomatpuré
Till servering
- 4 gröna sparrisstänger
- 10 räkor
Instruktioner
- Skär tunna skivor av köttet. Placera 1 ½ cm tjocka skivor av gris ytterfilé i en fryspåse eller mellan två bitar plastfolie
- Bulta biffarna varsamt tills de är cirka en halv centimeter tjocka biffar. Schnitzeln ska vara ungefär tre gånger större än normalt
- Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet
- Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan
- När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.
Choronsås
- Choronsåsen är uppkallad efter sin utvecklare kocken Alexandre Étienne Choron. När du smaksätter béarnaisesås med cirka 1 matsked tomatpuré blir det choronsås.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 270 g | |
---|---|---|
Energi | 1390 kJ / 334 kcal | 3752 kJ / 903 kcal |
Fett | 25.1 g | 67.6 g |
- varav mättat fett | 4.6 g | 12.5 g |
Kolhydrat | 11.7 g | 31.6 g |
- varav sockerarter | 0.5 g | 1.4 g |
Protein | 15 g | 40 g |
Fiber | 0.7 g | 1.8 g |
Salt | 0.7 g | 1.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Den panerade gris- eller kalvschnitzeln som fått sitt namn efter Sveriges kung Oskar II serveras med vit sparris, hummer eller räkor och choronsås.