Oskarinleike
20min
4
Helppo
Ainekset
Paneroitu porsaanleike
- 600 g Snellman Maatiaispossun ulkofilee n. 1,3 kg
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl jauhettua maustepippuria
Leivitys
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 kpl kananmunaa
- 2 dl korppujauhoja
- 1 kpl Paistamiseen
- 1 rkl voita
- 1 rkl öljyä
choronkastike
- 2 dl bearnaisekastiketta
- 1 rkl tomaattipyrettä
Tarjoiluun
- 4 kpl vihreää tankoparsaa
- 10 kpl katkarapuja
Ohje
Leikkaa lihasta sopivia viipaleita. Pane noin 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin
Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen
Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan
Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita
Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Tarjoa oskarinleike heti.
Choronkastike:
Choronkastike nimetty kehittäjänsä kokki Alexandre Étienne Choronin mukaan. Kun maustat béarnaisekastikkeen noin 1 ruokalusikallisella tomaattispyreetä, siitä tulee choronkastike.
Vinkki!
Ota kokeiluun myös näkkileivällä ja kaurajauholla leivitetty porsaanleike. Resepti on täysin gluteeniton ja erittäin maukas.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 270 g | |
---|---|---|
Energia | 1390 kJ / 334 kcal | 3752 kJ / 903 kcal |
Rasva | 25.1 g | 67.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.6 g | 12.5 g |
Hiilihydraatit | 11.7 g | 31.6 g |
- josta sokereita | 0.5 g | 1.4 g |
Proteiini | 15 g | 40 g |
Ravintokuitu | 0.7 g | 1.8 g |
Suola | 0.7 g | 1.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.