Oskarinleike

Oskarinleike 1

Oskarinleike on suorastaan miltei herrojen herkkua, onhan se sentään saanut nimensä Ruotsin kuninkaan Oskar II:n mukaan. Oskarinleike eli leivitetty porsaan- tai vasikanleike tarjoillaan tankoparsan ja hummerin (tai katkarapujen) kanssa. Vaan eipä oskarinleike olisi oskarinleike ilman tomaattista choronkastikketta, joka on olennainen osa annosta. Oskarinleikkeen voi valmistaa ulkofilee palasta tai vaikkapa Herra Snellmanin ohuista lehtipihveistä.

4

Ainekset

PANEROITU PORSAANLEIKE
  • 4 viipaletta (á 150 g) porsaan ulkofileetä
  • suolaa & pippuria
Leivitys:
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
Paistamiseen:
  • voita ja kasvisöljyä
Choronkastike:
  • 2 dl bearnaisekastiketta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
Tarjoiluun:
  • tankoparsaa
  • katkarapuja tai hummeria

Tee näin

  1. Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin
  2. Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen
  3. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan
  4. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita
  5. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Tarjoa oskarinleike heti.
  6. Choronkastike: Choronkastike nimetty kehittäjänsä kokki Alexandre Étienne Choronin mukaan. Kun maustat béarnaisekastikkeen noin 1 ruokalusikallisella tomaattispyreetä, siitä tulee choronkastike.
  7. Sienimuhennos: Kuullota sieni-sipulihakkelusta kuumennetussa öljy-voiseoksessa kunnes sipuli on läpikuultava. Lisää pannulle currytahna.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä