Ostaladåb med nötstek

Juustohyytelö naudanpaistilla 1

Nöt och ost är närmast en oslagbar kombination på förrättsbordet.

4 300 min

Ingredienser

  • 200 g roquefortost
  • 2 dl grädde
  • 1 brk grynost
  • 1 dl Tunntunn Nötstek, skär i strimlor
  • 4 gelatinblad
  • 1 hackad purjo eller oliver (efter tycke och smak)
  • lite senap för smaksättning

Ostaladåb med nötstek — Gör så här

  1. Vispa grädden till skum
  2. Blanda de övriga ingredienserna sinsemellan
  3. Mjuka upp gelatinbladen i kallt vatten. Krama ur vattnet. Lös upp dem sedan i 2 msk kokande vatten
  4. Blanda gelatin och grädde och häll i ostblandningen
  5. Häll massan i en vattensköljd form. Låt stelna 4 timmar eller till följande dag. Servera med surskorpor, vindruvor eller andra frukter.
Palagg-Tuntunna helköttsuppskärningar

”Vi var först med att introducera tunntunna pålägg på marknaden i början av 2000-talet. Alla våra tunntunna pålägg har hög kötthalt, över 80 %. De rökta tunntunna påläggen röks med äkta alspån. Skivorna är vikta och radade i förpackningarna så att de enkelt lossnar från varandra. Det här är äkta tunntunna skivor.

Natriumglutamat används inte i någon av Snellmans produkter, inte heller svål. Vi tillverkar våra produkter av 100 % finländskt kött. Våra pålägg är jämna i färgen och skiljer inte mycket från skiva till skiva i utseende. I fjäderfäprodukterna är det ytterst få tillsatsämnen och helköttspåläggen är rika på protein.”

Kai, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer