Hoppa till innehållet
Oxkruka

Oxkruka

Nötstek strimlad 400 g

1h 15min

4

Medel

Fyllig, mör och enkel att tillreda är vår Oxgryta, men slutresultatet är otroligt gott. Herr Snellmans recept, varsågod!

Ingredienser

Oxkruka

Instruktioner

  1. Blanda sojasås och senap i en kastrull. Tillsätt grädde och låt koka upp en stund på svag värme.
  2. Bryn köttet och sätt i kastrullen.
  3. Koka såsen på svag värme i en timme, eller tills köttet är mört.

  4. Ps. Om det lämnar sås över, så kan du blanda den med potatisstrimlor och göra en delikat ugnsgratäng nästa dag. Herr Snellmans recept, varsågod!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 250 g
Energi 1151 kJ / 278 kcal 2878 kJ / 696 kcal
Fett 25.2 g 63.1 g
- varav mättat fett 16.6 g 41.5 g
Kolhydrat 2.3 g 5.9 g
- varav sockerarter 2 g 5.1 g
Protein 11 g 27 g
Fiber 0.1 g 0.2 g
Salt 1.7 g 4.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Fyllig, mör och enkel att tillreda är vår Oxgryta, men slutresultatet är otroligt gott. Herr Snellmans recept, varsågod!

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan