Hoppa till innehållet
Oxkruka

Oxkruka

Nötstek strimlad 400 g

1h 15min

4

Medel

Fyllig, mör och enkel att tillreda är vår Oxgryta, men slutresultatet är otroligt gott. Herr Snellmans recept, varsågod!

Ingredienser

Oxkruka

Instruktioner

Blanda sojasås och senap i en kastrull. Tillsätt grädde och låt koka upp en stund på svag värme.
Bryn köttet och sätt i kastrullen.
Koka såsen på svag värme i en timme, eller tills köttet är mört.

Ps. Om det lämnar sås över, så kan du blanda den med potatisstrimlor och göra en delikat ugnsgratäng nästa dag. Herr Snellmans recept, varsågod!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 250 g
Energi 1151 kJ / 278 kcal 2878 kJ / 696 kcal
Fett 25.2 g 63.1 g
- varav mättat fett 16.6 g 41.5 g
Kolhydrat 2.3 g 5.9 g
- varav sockerarter 2 g 5.1 g
Protein 11 g 27 g
Fiber 0.1 g 0.2 g
Salt 1.7 g 4.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan