Oxkruka
1h 15min
4
Medel
Fyllig, mör och enkel att tillreda är vår Oxgryta, men slutresultatet är otroligt gott. Herr Snellmans recept, varsågod!
Ingredienser
Oxkruka
- 1 pkt Snellman Nötstek strimlad 400 g
- 0.75 dl sojasås
- 1 msk senap
- 6 dl grädde
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 1 msk smör
Instruktioner
Blanda sojasås och senap i en kastrull. Tillsätt grädde och låt koka upp en stund på svag värme.
Bryn köttet och sätt i kastrullen.
Koka såsen på svag värme i en timme, eller tills köttet är mört.
Ps. Om det lämnar sås över, så kan du blanda den med potatisstrimlor och göra en delikat ugnsgratäng nästa dag. Herr Snellmans recept, varsågod!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 1151 kJ / 278 kcal | 2878 kJ / 696 kcal |
Fett | 25.2 g | 63.1 g |
- varav mättat fett | 16.6 g | 41.5 g |
Kolhydrat | 2.3 g | 5.9 g |
- varav sockerarter | 2 g | 5.1 g |
Protein | 11 g | 27 g |
Fiber | 0.1 g | 0.2 g |
Salt | 1.7 g | 4.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.