Oxkruka

Härkäruukku 1

Fyllig, mör och enkel att tillreda är vår Oxgryta, men slutresultatet är otroligt gott. Herr Snellmans recept, varsågod!

4 75 min

Ingredienser

  • 400 g nötstek, strimlad
  • 0.75 dl sojasås
  • 1 msk senap
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 tsk Svartpepparkross
  • 1 msk smör till stekning

Oxkruka — Gör så här

  1. Blanda sojasås och senap i en kastrull. Tillsätt grädde och låt koka upp en stund på svag värme.
  2. Bryn köttet och sätt i kastrullen.
  3. Koka såsen på svag värme i en timme, eller tills köttet är mört.
  4. Ps. Om det lämnar sås över, så kan du blanda den med potatisstrimlor och göra en delikat ugnsgratäng nästa dag. Herr Snellmans recept, varsågod!
Strimlor och tärningar

“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept