
Panpizza med Snellmans salamitrippel
Pepperoni salami 100 g1h 15min (varav 30min aktiv)
4
Medel
Trippelsalami! Du får nyanser av alla fantastiska fyllningar på denna saftiga pannpizza, här samspelar traditionell Pepperoni, aromatisk Milano och underbart kryddig chorizo. Dessa i kombination med en mustig botten, egengjord tomatsås och ett generöst lager med ost garanterar ett slutresultat av världsklass. Pizza för en sann gourmand!
Ingredienser
Botten
- 1.75 dl vatten
- 1 msk torrjäst
- 0.5 dl majsmjöl
- 3.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 2 msk olja
- 1 msk honung
Tomatsås
- 2 tomat
- 2 vitlökslyftor
- 1 gullök
- 2 msk olja
- 0.3 tsk röd chilipulver
- 1 msk tomatpuré
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk socker
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 0.5 tsk torkad oregano
- 0.75 kruka basilika
Fyllning
- 0.3 pkt Snellman Pepperoni salami 100 g
- 0.3 pkt Snellman Chorizo salami 100 g
- 0.3 pkt Snellman Milano salami 100 g
- 250 g mozzarella ost (á 125 g)
- 0.25 rödlök
- 0.25 grön paprika
- 75 g riven ost
- färsk basilika
Instruktioner
- Tillred ditt pizzabotten. Använd matberedare för att röra ihop majsmjöl, 2 dl vetemjöl, salt och torrjäst. Tillsätt vatten, olja och honung och börja bearbeta degen. Häll i resterande vetemjöl lite åt gången tills degen är mjuk och lossnar lätt från skålens kanter.
- Bearbeta degen i cirka 3–5 minuter tills den är mjuk och elastisk. Ställ degklumpen i en lätt oljad skål för att jäsa. Täck skålen med folie och låt jäsa cirka en timme i rumstemperatur.
- Medan degen jäser kan du tillreda tomatsåsen. Använd stavmixer eller annan mixer för att göra puré av tomaterna. Skala och finhacka löken. Sautera löken i 2 msk olja i en stekpanna. Lägg i chiliflarn och fortsätt steka tills löken mjuknat. Fyll på med tomatpurén och kryddorna, men vänta med basilikan. Låt såsen puttra i 15 minuter utan lock och lägg slutligen i finhackad basilika.
- Skär ungefär 0,5 cm tjocka skivor av din mozzarella. Skär små tärningar av paprikan och strimla rödlöken.
- Hetta upp ugnen till 225 grader. Smörj en metallform på ungefär 26 centimeter med 2 msk olja. Lyft över din deg i pannan och tryck ut den i botten och längs med kanterna. Använd majsmjöl som hjälp under processen.
- Bred ut mozzarella först. Lämna en ordentlig kant (2–3 cm) runt pizzan. Ös tomatsås över osten och strö slutligen ännu riven ost och övriga fyllningar på såsen.
- Grädda i ugn i ca. 25–30 minuter. Ifall fyllningen eller pizzan börjar få för mycket färg, täck in med folie.
- Ta den färdiga pizzan ur ugn och låt den stå i 5–10 minuter. Toppa med färsk basilika innan servering. Använd den ursprungliga formen som serveringsfat, eller lyft över pizzan på en annan serveringstallrik om du vill.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 1201 kJ / 288 kcal | 3004 kJ / 719 kcal |
Fett | 16.4 g | 41.1 g |
- varav mättat fett | 6.2 g | 15.6 g |
Kolhydrat | 22.5 g | 56.2 g |
- varav sockerarter | 3.7 g | 9.3 g |
Protein | 13 g | 32 g |
Fiber | 1.8 g | 4.6 g |
Salt | 1.1 g | 2.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Trippelsalami! Du får nyanser av alla fantastiska fyllningar på denna saftiga pannpizza, här samspelar traditionell Pepperoni, aromatisk Milano och underbart kryddig chorizo. Dessa i kombination med en mustig botten, egengjord tomatsås och ett generöst lager med ost garanterar ett slutresultat av världsklass. Pizza för en sann gourmand!