Panpizza med Snellmans salamitrippel
4
30min tillagningstid + 1h 15min total tid
Medel
Ingredienser
Botten
- 1.75 dl vatten
- 1 msk torrjäst
- 0.5 dl majsmjöl
- 3.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 2 msk olja
- 1 msk honung
Tomatsås
- 2 tomat
- 2 vitlökslyftor
- 1 gullök
- 2 msk olja
- 0.3 tsk röd chilipulver
- 1 msk tomatpuré
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk socker
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 0.5 tsk torkad oregano
- 0.75 kruka basilika
Fyllning
- 0.3 pkt Snellman Pepperoni salami 100 g
- 0.3 pkt Snellman Chorizo salami 100 g
- 0.3 pkt Snellman Milano salami 100 g
- 250 g mozzarella ost (á 125 g)
- 0.25 rödlök
- 0.25 grön paprika
- 75 g riven ost
- färsk basilika
Instruktioner
Tillred ditt pizzabotten. Använd matberedare för att röra ihop majsmjöl, 2 dl vetemjöl, salt och torrjäst. Tillsätt vatten, olja och honung och börja bearbeta degen. Häll i resterande vetemjöl lite åt gången tills degen är mjuk och lossnar lätt från skålens kanter.
Bearbeta degen i cirka 3–5 minuter tills den är mjuk och elastisk. Ställ degklumpen i en lätt oljad skål för att jäsa. Täck skålen med folie och låt jäsa cirka en timme i rumstemperatur.
Medan degen jäser kan du tillreda tomatsåsen. Använd stavmixer eller annan mixer för att göra puré av tomaterna. Skala och finhacka löken. Sautera löken i 2 msk olja i en stekpanna. Lägg i chiliflarn och fortsätt steka tills löken mjuknat. Fyll på med tomatpurén och kryddorna, men vänta med basilikan. Låt såsen puttra i 15 minuter utan lock och lägg slutligen i finhackad basilika.
Skär ungefär 0,5 cm tjocka skivor av din mozzarella. Skär små tärningar av paprikan och strimla rödlöken.
Hetta upp ugnen till 225 grader. Smörj en metallform på ungefär 26 centimeter med 2 msk olja. Lyft över din deg i pannan och tryck ut den i botten och längs med kanterna. Använd majsmjöl som hjälp under processen.
Bred ut mozzarella först. Lämna en ordentlig kant (2–3 cm) runt pizzan. Ös tomatsås över osten och strö slutligen ännu riven ost och övriga fyllningar på såsen.
Grädda i ugn i ca. 25–30 minuter. Ifall fyllningen eller pizzan börjar få för mycket färg, täck in med folie.
Ta den färdiga pizzan ur ugn och låt den stå i 5–10 minuter. Toppa med färsk basilika innan servering. Använd den ursprungliga formen som serveringsfat, eller lyft över pizzan på en annan serveringstallrik om du vill.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 1238 kJ / 297 kcal | 3096 kJ / 742 kcal |
Fett | 16.8 g | 41.9 g |
- varav mättat fett | 6.3 g | 15.9 g |
Kolhydrat | 22.5 g | 56.2 g |
- varav sockerarter | 3.7 g | 9.4 g |
Protein | 13 g | 32 g |
Fiber | 1.8 g | 4.6 g |
Salt | 1.1 g | 2.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.