Siirry sisältöön
Kolmen salamin pannupizza

Kolmen salamin pannupizza

Pepperoni salami 100 g

4

30min työaika | 1t 15min kokonaisaika

Keskitaso

Tämän herkullisen mehevän pannupizzan täytteistä löytyy kokonainen trio salamia, jotka kaikki tuovat oman vivahteensa pizzaan: perinteinen Pepperoni, aromikas Milano sekä ihanan mausteinen Chorizo. Näihin kun vielä yhdistetään kuohkea pohja, itse keitetty tomaattikastike ja reilu kerros juustoa, niin lopputulos on takuulla ykkösluokkaa. Kunnon herkuttelupizza!

Ainekset

Pohja
  • 1.75 dl vettä
  • 1 rkl kuivahiivaa
  • 0.5 dl maissijauhoja
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl hunajaa
Tomaattikastike
  • 2 kpl tomaattia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl keltasipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 0.3 tl punaista chilirouhetta
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl sokeria
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 0.5 tl kuivattua oreganoa
  • 0.75 kpl ruukkua basilikaa
Täytteet

Ohje

Valmista pitsapohja. Sekoita yleiskoneen kulhossa maissijauhot, 2 dl vehnäjauhoja, suola ja kuivahiiva. Lisää vesi, öljy sekä hunaja ja aloita taikinan vaivaaminen. Lisää loput vehnäjauhot ripotellen, kunnes taikina on pehmeää ja irtoaa kevyesti kulhon reunoilta.

Vaivaa taikinaa 3–5 minuuttia, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Laita vaivattu taikina kohotusta varten kevyesti öljyttyyn kulhoon. Peitä tuorekelmulla ja anna nousta tunnin verran huoneenlämmössä.

Kun taikina kohoaa, valmista tomaattikastike. Soseuta tomaatit tehosekoittimessa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja keltasipuli. Kuullota sipuleita paksupohjaisessa kattilassa 2 rkl öljyssä. Lisää chililastut ja kuullota, kunnes sipulit ovat kunnolla pehmenneet. Lisää soseutetut tomaatit, tomaattipyree ja mausteet basilikaa lukuun ottamatta. Kypsennä ilman kantta 15 minuuttia. Lisää hienonnettu basilika valmiin kastikkeen joukkoon.

Leikkaa mozzarella puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja suikaloi punasipuli.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele n. 26 cm halkaisijaltaan oleva metallivuoka öljyllä (n. 2 rkl). Siirrä kohonnut taikina pannuun ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Käytä pohjan käsittelyssä apuna maissijauhoja.

Levitä mozzarellaviipaleet alimmaisiksi. Jätä pitsan reunoille tarpeeksi tyhjää tilaa (2-3 cm). Lusikoi tomaattikastike mozzarellan päälle. Ripottele lopuksi juustoraastetta ja muita täytteitä vuorotellen tomaattikastikkeen päälle.

Kypsennä uunissa noin 25–30 minuuttia. Jos reunat tai täytteet alkavat tummumaan liikaa, peitä pitsa foliolla.

Ota kypsä pitsa pois uunista, anna levätä noin 5–10 minuuttia ja koristele tuoreella basilikalla juuri ennen tarjoilua. Voit halutessasi tarjoilla pitsan suoraan vuoasta tai kumota sen erilliselle tarjoilualustalle.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 250 g
Energia 1238 kJ / 297 kcal 3096 kJ / 742 kcal
Rasva 16.8 g 41.9 g
- josta tyydyttynyttä 6.3 g 15.9 g
Hiilihydraatit 22.5 g 56.2 g
- josta sokereita 3.7 g 9.4 g
Proteiini 13 g 32 g
Ravintokuitu 1.8 g 4.6 g
Suola 1.1 g 2.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle