Hoppa till innehållet
Panpizza med Snellmans salamitrippel

Panpizza med Snellmans salamitrippel

Pepperoni salami 100 g

1h 15min (varav 30min aktiv)

4

Medel

Trippelsalami! Du får nyanser av alla fantastiska fyllningar på denna saftiga pannpizza, här samspelar traditionell Pepperoni, aromatisk Milano och underbart kryddig chorizo. Dessa i kombination med en mustig botten, egengjord tomatsås och ett generöst lager med ost garanterar ett slutresultat av världsklass. Pizza för en sann gourmand!

Ingredienser

Botten
  • 1.75 dl vatten
  • 1 msk torrjäst
  • 0.5 dl majsmjöl
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 1 msk honung
Tomatsås
  • 2 tomat
  • 2 vitlökslyftor
  • 1 gullök
  • 2 msk olja
  • 0.3 tsk röd chilipulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.5 tsk torkad oregano
  • 0.75 kruka basilika
Fyllning

Instruktioner

Tillred ditt pizzabotten. Använd matberedare för att röra ihop majsmjöl, 2 dl vetemjöl, salt och torrjäst. Tillsätt vatten, olja och honung och börja bearbeta degen. Häll i resterande vetemjöl lite åt gången tills degen är mjuk och lossnar lätt från skålens kanter.
Bearbeta degen i cirka 3–5 minuter tills den är mjuk och elastisk. Ställ degklumpen i en lätt oljad skål för att jäsa. Täck skålen med folie och låt jäsa cirka en timme i rumstemperatur.
Medan degen jäser kan du tillreda tomatsåsen. Använd stavmixer eller annan mixer för att göra puré av tomaterna. Skala och finhacka löken. Sautera löken i 2 msk olja i en stekpanna. Lägg i chiliflarn och fortsätt steka tills löken mjuknat. Fyll på med tomatpurén och kryddorna, men vänta med basilikan. Låt såsen puttra i 15 minuter utan lock och lägg slutligen i finhackad basilika.
Skär ungefär 0,5 cm tjocka skivor av din mozzarella. Skär små tärningar av paprikan och strimla rödlöken.
Hetta upp ugnen till 225 grader. Smörj en metallform på ungefär 26 centimeter med 2 msk olja. Lyft över din deg i pannan och tryck ut den i botten och längs med kanterna. Använd majsmjöl som hjälp under processen.
Bred ut mozzarella först. Lämna en ordentlig kant (2–3 cm) runt pizzan. Ös tomatsås över osten och strö slutligen ännu riven ost och övriga fyllningar på såsen.
Grädda i ugn i ca. 25–30 minuter. Ifall fyllningen eller pizzan börjar få för mycket färg, täck in med folie.
Ta den färdiga pizzan ur ugn och låt den stå i 5–10 minuter. Toppa med färsk basilika innan servering. Använd den ursprungliga formen som serveringsfat, eller lyft över pizzan på en annan serveringstallrik om du vill.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 250 g
Energi 1201 kJ / 288 kcal 3004 kJ / 719 kcal
Fett 16.4 g 41.1 g
- varav mättat fett 6.2 g 15.6 g
Kolhydrat 22.5 g 56.2 g
- varav sockerarter 3.7 g 9.3 g
Protein 13 g 32 g
Fiber 1.8 g 4.6 g
Salt 1.1 g 2.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan