Hoppa till innehållet
Pasta Alfredo med kyckling

Pasta Alfredo med kyckling

Rostade kycklingflarn 180 g

15min (varav 5min aktiv)

4

Lätt

En läcker och saftig pasta tillreder du i rask takt i vardagen, som den oerhört delikata och näringsrika rätt den är. Snellmans rostade kycklingflarn är pricken över i:et, naturligtvis!

Ingredienser

Pasta alfredo kanalla
  • 1 pkt Snellman Rostade kycklingflarn 180 g
  • 250 g pasta
  • 2 msk smör
  • 1 vitlökslyftor
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 dl riven parmesan
  • 0.5 tsk salt
  • 1 svartpeppar
  • 1 dl färsk persilja, hackad

Instruktioner

Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen i salt vatten (2 tsk salt per 2 liter vatten).

Skala vitlöksklyftorna och finhacka. Riv parmesanosten.

Smält smör i en stor stekpanna och tillsätt vitlök. Häll i grädden och den rivna osten. Krydda med salt och svartpeppar.

Häll vattnet av pastan och sätt pastan i pannan. Rör om och avrunda med kycklingflarnen.

Toppa portionen med färsk persilja och riv ost över härligheten om så önskas.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 627 kJ / 150 kcal 1882 kJ / 449 kcal
Fett 5.9 g 17.8 g
- varav mättat fett 3.3 g 10 g
Kolhydrat 15.3 g 45.8 g
- varav sockerarter 0.8 g 2.3 g
Protein 8 g 25 g
Fiber 1.4 g 4.3 g
Salt 0.7 g 2.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

kolla hela receptvideon

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan