Pasta Alfredo med kyckling
15min (varav 5min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
Pasta alfredo kanalla
- 1 pkt Snellman Rostade kycklingflarn 180 g
- 250 g pasta
- 2 msk smör
- 1 vitlökslyftor
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1.5 dl riven parmesan
- 0.5 tsk salt
- 1 svartpeppar
- 1 dl färsk persilja, hackad
Instruktioner
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen i salt vatten (2 tsk salt per 2 liter vatten).
Skala vitlöksklyftorna och finhacka. Riv parmesanosten.
Smält smör i en stor stekpanna och tillsätt vitlök. Häll i grädden och den rivna osten. Krydda med salt och svartpeppar.
Häll vattnet av pastan och sätt pastan i pannan. Rör om och avrunda med kycklingflarnen.
Toppa portionen med färsk persilja och riv ost över härligheten om så önskas.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 627 kJ / 150 kcal | 1882 kJ / 449 kcal |
Fett | 5.9 g | 17.8 g |
- varav mättat fett | 3.3 g | 10 g |
Kolhydrat | 15.3 g | 45.8 g |
- varav sockerarter | 0.8 g | 2.3 g |
Protein | 8 g | 25 g |
Fiber | 1.4 g | 4.3 g |
Salt | 0.7 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.