Hoppa till innehållet
Pasta Alfredo med kyckling

Pasta Alfredo med kyckling

Rostade kycklingflarn 180 g

4

5min tillagningstid | 15min total tid

Lätt

En läcker och saftig pasta tillreder du i rask takt i vardagen, som den oerhört delikata och näringsrika rätt den är. Snellmans rostade kycklingflarn är pricken över i:et, naturligtvis!

Ingredienser

Pasta alfredo kanalla
  • 1 pkt Snellman Rostade kycklingflarn 180 g
  • 250 g pasta
  • 2 msk smör
  • 1 vitlökslyftor
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 dl riven parmesan
  • 0.5 tsk salt
  • 1 svartpeppar
  • 1 dl färsk persilja, hackad

Instruktioner

Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen i salt vatten (2 tsk salt per 2 liter vatten).

Skala vitlöksklyftorna och finhacka. Riv parmesanosten.

Smält smör i en stor stekpanna och tillsätt vitlök. Häll i grädden och den rivna osten. Krydda med salt och svartpeppar.

Häll vattnet av pastan och sätt pastan i pannan. Rör om och avrunda med kycklingflarnen.

Toppa portionen med färsk persilja och riv ost över härligheten om så önskas.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 627 kJ / 150 kcal 1882 kJ / 449 kcal
Fett 5.9 g 17.8 g
- varav mättat fett 3.3 g 10 g
Kolhydrat 15.3 g 45.8 g
- varav sockerarter 0.8 g 2.3 g
Protein 8 g 25 g
Fiber 1.4 g 4.3 g
Salt 0.7 g 2.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Pasta och pastasåser Snabblagad mat Vardagsmat

fixa receptet steg för steg

kolla hela receptvideon

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan