Pastasallad
4
20min tillagningstid + 20min total tid
Lätt
Gott som tilltugg till kött. Den här kalla pastasalladen passar utmärkt till varmt kött. Ett välbeprövat recept från oss här på Snellman, varsågod!
Ingredienser
Pastasallad
- 2 dl mini farfalle pasta
- 1 rödlök
- 1 vitlökslyftor
- 1 gurka
- 0.5 dl strimlad färsk persilja
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar malen
- 2 dl fetaost i kuber
- 0.5 g granatäpplensfrö
- 1 gräddfil
Instruktioner
Pastasallad — Gör så här
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Låt svalna. Skala och hacka löken, bryn i stekpannan. Tärna gurkan och fetaosten. Blanda alla ingredienserna, tillsätt sist fröna från ett granatäppel.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 486 kJ / 116 kcal | 1459 kJ / 348 kcal |
Fett | 4.8 g | 14.3 g |
- varav mättat fett | 3 g | 8.9 g |
Kolhydrat | 12.5 g | 37.6 g |
- varav sockerarter | 1.4 g | 4.2 g |
Protein | 5 g | 14 g |
Fiber | 1.2 g | 3.7 g |
Salt | 0.8 g | 2.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.