Köttfärspizza
25min
4
Lätt
Pizza och fredagsmys är veckans höjdpunkt. Herr Snellmans recept, varsågod!
Ingredienser
Botten
- 3 dl vatten
- 1 påse torrjäst
- 7 dl vetemjöl
- 4 msk olivolja
- 1 tsk salt
Tomatsås
- 1 burk tomatpuré
- 0.5 dl tomatketchup
- 0.5 tsk nypa oregano
Fyllning
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 50 g blåmögelost
- 3 tomat
- 5 dl riven ost
- 1 tsk pizzakrydda
Instruktioner
Köttfärspizza — Gör så här
Gör bottnen först. Sätt jästen i 42-gradigt vatten, tillsätt resten av ingredienserna till bottnen. Kavla ut bottnen på en plåt, eller tryck ut degen med händerna. Sätt tomatsåsen ovanpå och fyllningar enligt egen smak. Stek i ugn i 250 grader i ca 15 min.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 480 g | |
---|---|---|
Energi | 885 kJ / 211 kcal | 4249 kJ / 1014 kcal |
Fett | 9.4 g | 45 g |
- varav mättat fett | 4.1 g | 19.4 g |
Kolhydrat | 19 g | 91.2 g |
- varav sockerarter | 2 g | 9.4 g |
Protein | 12 g | 56 g |
Fiber | 1.3 g | 6.3 g |
Salt | 0.6 g | 2.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.