Hoppa till innehållet
Köttfärspizza

Köttfärspizza

25min

4

Lätt

Pizza och fredagsmys är veckans höjdpunkt. Herr Snellmans recept, varsågod!

Ingredienser

Botten
  • 3 dl vatten
  • 1 påse torrjäst
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
Tomatsås
  • 1 burk tomatpuré
  • 0.5 dl tomatketchup
  • 0.5 tsk nypa oregano
Fyllning
  • 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
  • 50 g blåmögelost
  • 3 tomat
  • 5 dl riven ost
  • 1 tsk pizzakrydda

Instruktioner

Köttfärspizza — Gör så här

Gör bottnen först. Sätt jästen i 42-gradigt vatten, tillsätt resten av ingredienserna till bottnen. Kavla ut bottnen på en plåt, eller tryck ut degen med händerna. Sätt tomatsåsen ovanpå och fyllningar enligt egen smak. Stek i ugn i 250 grader i ca 15 min.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 480 g
Energi 885 kJ / 211 kcal 4249 kJ / 1014 kcal
Fett 9.4 g 45 g
- varav mättat fett 4.1 g 19.4 g
Kolhydrat 19 g 91.2 g
- varav sockerarter 2 g 9.4 g
Protein 12 g 56 g
Fiber 1.3 g 6.3 g
Salt 0.6 g 2.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan