Hoppa till innehållet
Pizzaplåt med kyckling och avokado

Pizzaplåt med kyckling och avokado

Rostade kycklingflarn 180 g

4

30min tillagningstid | 1h 45min total tid

Snellmans rostade kycklingflarn tar marknaden med stor som en underlättande faktor i vår hektiska vardag. En smidig vardagspizza är lätt att slänga ihop med goda och spännande ingredienser och dessutom till ett förmånligt pris. I detta recept är det peston och rödlöken som tillsammans med avokadon bildar en oemotståndlig helhet i samspel med våra rostade kycklingflarn. Bör testas! Receptet är framtaget av webbplatsen Satokausi.fi.

Ingredienser

Pizzadeg
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 25 g färsk jäst
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
Fyllning

Instruktioner

Tillred degen. Lös upp jästen i fingervarmt vatten i en skål. Rör inledningsvis i hälften av mjölet i vätskan. Fyll på med återstoden och knåda i ca. fem minuter.
Fortsätt med salt och olja och rör ner bägge väl i degen. Täck över skålen med en ren kökshandduk och låt den jäsa på en varm plats i ungefär en timme, eller tills den fördubblats i storlek.
Lyft in en plåt i en kall ugn och värm upp ugnen till 225 grader. Kavla ut degen till en tunn platta på ett bakplåtspapper och använd gärna mjöl som hjälp för att undvika kladd.
Nu kommer fyllningen! Börja med ett tunt lager pesto och fyll på med hälften av den rivna osten, skivad rödlök och kycklingflarn. Avrunda med resten av osten.
Dra över pappret med pizzan på försiktigt på den varma plåten och grädda i 225 grader i ca. 15 minuter. Håll ett öga på pizzan så den inte bränns.
Pizzan är klar när degen är knaprig och har fått en vacker färg. Toppa pizzan med avokadobitar och avrunda vid behov med finhackad basilika.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 250 g
Energi 1357 kJ / 325 kcal 3392 kJ / 813 kcal
Fett 18.8 g 47.1 g
- varav mättat fett 4.7 g 11.7 g
Kolhydrat 23 g 57.5 g
- varav sockerarter 1.4 g 3.4 g
Protein 14 g 36 g
Fiber 3.1 g 7.9 g
Salt 1.2 g 3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan