
Pizzaplåt med kyckling och avokado
1h 45min (varav 30min aktiv)
4
Snellmans rostade kycklingflarn tar marknaden med stor som en underlättande faktor i vår hektiska vardag. En smidig vardagspizza är lätt att slänga ihop med goda och spännande ingredienser och dessutom till ett förmånligt pris.
I detta recept är det peston och rödlöken som tillsammans med avokadon bildar en oemotståndlig helhet i samspel med våra rostade kycklingflarn. Bör testas!
Receptet är framtaget av webbplatsen Satokausi.fi.
Ingredienser
Pizzadeg
- 4.5 dl vetemjöl
- 2 dl vatten
- 25 g färsk jäst
- 2 msk olja
- 1 tsk salt
Fyllning
- 1 pkt Snellman Rostade kycklingflarn 180 g
- 100 g pesto
- 0.5 rödlök
- 175 g riven ost
- 2 avocado
Instruktioner
- Tillred degen. Lös upp jästen i fingervarmt vatten i en skål. Rör inledningsvis i hälften av mjölet i vätskan. Fyll på med återstoden och knåda i ca. fem minuter.
- Fortsätt med salt och olja och rör ner bägge väl i degen. Täck över skålen med en ren kökshandduk och låt den jäsa på en varm plats i ungefär en timme, eller tills den fördubblats i storlek.
- Lyft in en plåt i en kall ugn och värm upp ugnen till 225 grader. Kavla ut degen till en tunn platta på ett bakplåtspapper och använd gärna mjöl som hjälp för att undvika kladd.
- Nu kommer fyllningen! Börja med ett tunt lager pesto och fyll på med hälften av den rivna osten, skivad rödlök och kycklingflarn. Avrunda med resten av osten.
- Dra över pappret med pizzan på försiktigt på den varma plåten och grädda i 225 grader i ca. 15 minuter. Håll ett öga på pizzan så den inte bränns.
- Pizzan är klar när degen är knaprig och har fått en vacker färg. Toppa pizzan med avokadobitar och avrunda vid behov med finhackad basilika.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 1357 kJ / 325 kcal | 3392 kJ / 813 kcal |
Fett | 18.8 g | 47.1 g |
- varav mättat fett | 4.7 g | 11.7 g |
Kolhydrat | 23 g | 57.5 g |
- varav sockerarter | 1.4 g | 3.4 g |
Protein | 14 g | 36 g |
Fiber | 3.1 g | 7.9 g |
Salt | 1.2 g | 3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Snellmans rostade kycklingflarn tar marknaden med stor som en underlättande faktor i vår hektiska vardag. En smidig vardagspizza är lätt att slänga ihop med goda och spännande ingredienser och dessutom till ett förmånligt pris.
I detta recept är det peston och rödlöken som tillsammans med avokadon bildar en oemotståndlig helhet i samspel med våra rostade kycklingflarn. Bör testas!
Receptet är framtaget av webbplatsen Satokausi.fi.