Potatissallad
2h 5min (varav 5min aktiv)
6
Lätt
Egen potatissallad är oslagbar. Herr Snellmans recept, varsågod!
Ingredienser
Potatissallad
- 200 g gräddfil
- 6 fasta potatisar kokade
- 1 gurka
- 0.5 purjo
- 150 g crème fraiche
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
- 2 tsk senap
Instruktioner
Koka potatisen med skalet på redan dagen innan, så är de lättare att hantera. Skala potatisen och tärna. Tärna även gurkan. Skär purjolöken till ringar och skölj. Sätt ingrediensera i en skål och tillsätt gräddfilen, crème fraiche, salt, peppar och senap. Blanda ingredienserna väl. Ställ i kylen i några timmar.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 337 kJ / 81 kcal | 674 kJ / 162 kcal |
Fett | 5.6 g | 11.2 g |
- varav mättat fett | 3.8 g | 7.7 g |
Kolhydrat | 5.7 g | 11.3 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 3.7 g |
Protein | 2 g | 3 g |
Fiber | 0.7 g | 1.4 g |
Salt | 0.3 g | 0.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.