Potatissallad
2h 5min (varav 5min aktiv)
6
Lätt
Ingredienser
Potatissallad
- 200 g gräddfil
- 6 fasta potatisar kokade
- 1 gurka
- 0.5 purjo
- 150 g crème fraiche
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
- 2 tsk senap
Instruktioner
- Koka potatisen med skalet på redan dagen innan, så är de lättare att hantera. Skala potatisen och tärna. Tärna även gurkan. Skär purjolöken till ringar och skölj. Sätt ingrediensera i en skål och tillsätt gräddfilen, crème fraiche, salt, peppar och senap. Blanda ingredienserna väl. Ställ i kylen i några timmar.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 200 g | |
|---|---|---|
| Energi | 337 kJ / 81 kcal | 674 kJ / 162 kcal |
| Fett | 5.6 g | 11.2 g |
| - varav mättat fett | 3.8 g | 7.7 g |
| Kolhydrat | 5.7 g | 11.3 g |
| - varav sockerarter | 1.8 g | 3.7 g |
| Protein | 2 g | 3 g |
| Fiber | 0.7 g | 1.4 g |
| Salt | 0.3 g | 0.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
