Quesadillas
12
45min tillagningstid + 45min total tid
Lätt
Ingredienser
Quesadillat pekonitäytteellä
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 6 stora tortillabröd
- 150 g Färskost
- 0.5 dl chilikastiketta
- 1 dl hackad gräslök
- 100 g tunt skivad zucchini
- 1 dl riven ost
- 0.5 dl rostad lök
- 2 msk olja
Avokado-löksalsa
- 1 avocado
- 1 rödlök
- 100 g körsbärstomat
- 3 msk kapris
- 0.5 tsk flingsalt
- 1 svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 1 tsk vinäger
Instruktioner
Dela baconet på mitten och stek det krisipigt. Placera ut tortillabröden på en skärbräda och bred på färsk- eller smältost.
Ringla över chilisås på osten. Strö hackad gräslök över osten på tre av tortillabröden. Tillsätt tunna skivor av zucchini (skivad med osthyvel), riven ost, rostad lök och bacon. Placera de tre övriga tortillabröden ovanpå, så att ost-chilisåssidan hamnar mot fyllningen på de andra tre.
Stek tortillabröden i samma panna som baconet tills båda sidorna blivit knapriga och fått en gyllene brun färg. Använd vid behov en gnutta olja till stekningen.
Låt svalna en stund. Skär varje quesadilla i fyra delar och avnjut med avokado-löksalsa.
Avokado-löksalsa
Tärna avokadon. Hacka löken och skär upp körsbärstomaterna. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i en kvart.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 110 g | |
---|---|---|
Energi | 986 kJ / 237 kcal | 1084 kJ / 260 kcal |
Fett | 15.3 g | 16.9 g |
- varav mättat fett | 5 g | 5.5 g |
Kolhydrat | 17.7 g | 19.5 g |
- varav sockerarter | 3.4 g | 3.7 g |
Protein | 6 g | 7 g |
Fiber | 1.8 g | 2 g |
Salt | 0.9 g | 1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.