 
        
                  Ribs med jordgubbs-vattenmelonsallad
Färdiglagad BBQ spare ribs av lantgris ca 900 g35min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Färdiglagad BBQ spare ribs av lantgris ca 900 g
- 250 g jordgubbe
- 500 g vattenmelon
- 65 g rucolasallad
- 200 g fetaost
- 0.5 dl pistasch
Chimichurry
- 1 kruka persilja
- 1 vitlökslyftor
- 1 chili
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk rödvinsvinäger
- 0.25 tsk salt
- 0.5 tsk socker
- 0.25 tsk svartpeppar
Instruktioner
- 
Förbered chimichurri. Skala och hacka vitlöken och hacka chili. Lägg alla ingredienser till såsen i en skål och mixa lätt med en stavmixer. Såsen behöver inte vara helt slät. 
- 
Värm ribsen på grillen eller i ugnen på 225 °C i cirka 15 minuter. Ta bort benen och skär ribsen i bitar. 
- 
Skär jordgubbarna i klyftor. Skala och tärna vattenmelonen. Grovhacka pistaschnötterna. 
- 
Lägg rucola, jordgubbar och vattenmelon i ett serveringsfat och rör om försiktigt. Smula över fetaost och strö på de hackade pistaschnötterna. Lägg på ribsen och ringla slutligen chimichurri över portionen. 
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 400 g | |
|---|---|---|
| Energi | 915 kJ / 220 kcal | 3658 kJ / 880 kcal | 
| Fett | 15.9 g | 63.6 g | 
| - varav mättat fett | 4.8 g | 19.3 g | 
| Kolhydrat | 5.5 g | 21.9 g | 
| - varav sockerarter | 4.5 g | 18 g | 
| Protein | 13 g | 51 g | 
| Fiber | 1 g | 4.1 g | 
| Salt | 1.3 g | 5.1 g | 
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
 
           
          